Otsi

Kala fileerimine – see on lihtne!

Autor: Priit Kallas
Pikal püügipäeval on tihti probleemiks kala säilitamine. Kui kala hästi võtab ja teda saab palju, võib ruum külmakastis kiirelt otsa saada. Sellele on lihtne lahendus – kala fileerida koheselt pärast püüki. 
Kala fileerimine ei ole nii keeruline, kui see esmapilgul tunduda võib. Vaja on vaid toekamat lõikelauda, head nuga ja fileerimiskahvlit.
Fileerimistulemus looduslikes oludes ei pruugi tulla silmale nii kena kui kodus laua taga, kuid kala maitseomadusi see ei vähenda. Vastupidi – kohe pärast fileerimist külmakasti asetatud kala on oluliselt värskem kui see kala, mis päev otsa paadipõhjas vedelenud.
Aega ei võta kogu protseduur kauem kui mõned minutid, seega ei raiska fileerimine oluliselt ka püügipäeva.

VAATA JUURESOLEVAST PILDIGALERIIST, KUIDAS FILEERIMINE KÄIB!

***

Telli ajakiri Kalale! siit:

www.kirjastus.ee/kalale/
 
16.09.2014
04.11.2014 21:36
0
2
Raamatus "Haug" oli näidatud ja kirjeldatud ka see kuidas Y-luid kerge ma vaevaga fileest eemaldada. Oleks võinud siia kah selle lisada.
Palun oota