Otsi

Ahvenafilee oliivõlis

Autor: Tuuli Mathisen
Ahven õlis on tõeliselt lihtne moodus valmistada värsket saiakatet. Kuna ahven ei kuulu kõige rasvasemate kalade sekka, siis peaks rooga lisama veidi rasvainet või rammusat kastet. 
 

Vaja läheb…
  • ahvenafileed
  • oliiviõli
  • soola
  • värskelt jahvatatud (valget) pipart
 
Valmistamine
Kalla kaussi nii palju oliiviõli, et põhi oleks kaetud. Lao sisse ahvenafileed, nahaga pool all, maitsesta soola ja pipraga ning jälgi, et õliga oleks kaetud ka filee pealmine pool. Lase seista mõned tunnid kuni üleöö külmkapis. Lõika fileerimisnoaga ahvenast õhukesed viilud ning söö röstsaial.

***

Telli ajakiri Kalale! siit:
www.kirjastus.ee/kalale/

.
31.10.2014
Palun oota