Otsi

Sügisene forelliäkine

Autor: Tuuli Mathisen
Äkine on vana, rannarahva seas laialt levinud moodus, kuidas värske kala kiiresti ja kerge vaevaga mõnusaks suutäieks teha. Äkist valmistatakse kõige sagedamini siiast, kuid sobivad ka muud merekalad. Antud juhul siis forell.


Vaja läheb…
•          0,5 kg forellifileed
•          2 spl jämedat või värskelt jahvatatud meresoola
•          2 õhukesteks ratasteks või viiludeks lõigatud sibulat
•          värskelt jahvatatud musta pipart
•          sorts valget viina
 
Valmistamine
Lõika forellifileest 3–5 mm paksused ribad. Puista kausi põhja soolakiht. Lao forellitükid vaheldumisi sibularataste, soola ja pipraga kaussi. Igale kihile piserda peale sorts valget viina. Aseta kauss või taldrik kummuli kausile ning raputa kogu kupatust veidi aega. Ja ongi varsti valmis! Naudi äkist võiga röstsaial või värskel valgel saial.


*** 

Telli ajakiri Kalale! siit:
www.kirjastus.ee/kalale/


.
 
31.10.2014
Palun oota