Otsi

Ahjuhavi juustukartulitega

Autor: Pille Enden
Ikka ja jälle on havi see, kes kalamehele rõõmu teeb! Aga kui havi juba koju toodud, on aeg valmistada üks lihtne ja toekas roog neljale.

Hõrk haviroog neljale. Ettevalmistusaeg 10 minutit + külmkapis 30 minutit + küpsetamiseks 30 minutit. Kalorsus 120 kcal/portsjon.
 
Vaja läheb:
 
u ühekilone haug
soola
sidrunimahla
sidrunipipart
2 dl hapukoort
 
Valmistamine:
Puhasta ja pese kala, hõõru nii seest kui väljast soola, pipra ja sidrunimahlaga. Hoia u 30 minutit külmkapis.
Pane kala ahjuplaadile asetatud fooliumile. Vala peale hapukoor. Tõsta fooliumiääred üles, nii et peale jääb avaus. Küpseta 190 kraadi juures 30–35 minutit. Kasta aeg-ajalt küpsetusleemega.
 
Juustukartulid neljale
Ettevalmistusaeg 30 minutit + küpsetamiseks 15–20 minutit. Kalorsus 246 kcal/portsjon.
 
Vaja läheb:
10–12 kartulit
50 g võid
100 g riivitud juustu
musta pipart
 
Valmistamine:
Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori kuumalt, kasta sulatatud võisse, veereta pipra ja riivjuustu segus. Pane ahjupannile ja küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit.


***

Telli ajakiri Kalale! siit:
www.kirjastus.ee/kalale/



.
 
 
11.11.2014
Palun oota