Otsi

Ixa lihtne ahvenasupp

Autor: Igor"IXA"Nael
Tuled otse Peipsilt, kõht tühi, aga kotis on maailma kõige värskemad ahvenad... Suitsutamisele ja praadimisele vahelduseks tasub ka suppi teha. Seda enam sügisel, kui kalal olles juba külm naha vahele tahab pugeda. 
 

VAJA LÄHEB ;

7-10 mõõdus Peipsi ahvenat (200-500 g/tk)

2 suuremat sibulat

Paar suuremat kartulit ja porgandit

Soola, vürtsi, loorberit, terapipart

*Värskuse kontroll!


 

VALMISTAMINE:

Puhasta kalad soomustest ja sisikonnast-lõpustest. Pane keema pott koos kahe priskema pooleks lõigatud (koos koortega) sibulaga ja puhastatud ahvenatega.

Keeda madalal tulel, kuni kala hakkab pehmeks minema. Ära liiga kaua keeda, muidu läheb pudruks.

Peale keetmist tõsta pott tulelt ja kurna läbi sõela. Lase kalal veidi jahtuda, et saaks liha luude küljes ära nokkida. Pane saadud puljong taas tulele, lisa eelnevalt puhastatud ja lõigatud porgand ning kartul. Lisa soola, vürtsi, loorberit, pipart jne. Kes soovib, võib lisada tillivarsi, annab mõnusat mekki juurde.

Kui kartul-porgand pehmeks hakkavad saama, lisa lõpuks puhastatud ahvena liha. Lase keema tõusta, tõsta tulelt ära ja valmis ta ongi.

 NB! Minu retsept on saadaval ka ajakirja Kalale! septembri-oktoobri numbris!  

Jätku leiba! cheeky

02.10.2017
04.10.2017 15:09
2
1
ei kommentaari,lutsusupp  on ikka üle kõige.laugh
04.10.2017 18:59
2
2
kohe näha, et põlised eestlased- ei ühtki kiitvat sõna


head isu!
05.10.2017 15:30
3
3
A mis siin kiita? Tavaline kalasupp.
08.10.2017 17:03
0
1
No, aga midagi uut, sibulad koos koortega ja viina ei lisa.  Mina täiendaks, pits viina söögi alla ja peale. Igatahes hea supp.
08.10.2017 21:29
0
1
Meil, kodus, pole ka sellist traditsiooni, et supikeetmise puhul viina peaks kulistama. Viinavõtmiseks peab olema põhjus, mitte vabandus.
09.10.2017 09:48
0
1
Venno sa oled eriline vend, kes oskab pitsi viina kulistades juua.  Ega tasugi andeid vaka all hoida. Ka autor pole nimetanud viina. Igal juhul supp on hea ja ärme võtame enne söömist ja pärast söömist pitsikest higealla.laugh Supp saab ikka valmis ja täidab kõhtu.
09.10.2017 21:38
0
0
Ma võtan suurest pitsist, kui juba võtan. Lihtne noh.
12.10.2017 10:25
0
2
kalasupp on tavaline siis kui paned potti selveri kalaletist ostetud lõhe kõhuääred. siinkirjeldatud supp on igatahes eripärane, sest sellega käib kindlasti kaasas ka oma lugu ja aruandlus, kuidas ahven otsa hakkas, mis tuul ja laine jms, mis ixa juttudes tavaliselt suure osa moodustavad. seekord hea konkreetne supijutt. ja kass, rsk noolib ekspertiisi tegemiseks ikka kõige suurema kala
  
Palun oota