Otsi

suitsuangerjapurkipanemine

12.08.2004 14:31
Küsimus: kuidas panna purki suitsutatud angerjat?
aitüma vastajatele
12.08.2004 14:33
2
2
eks ikka läbi purgisuu, nagu moosi
12.08.2004 14:41
2
0
Paned purki, marinaad peale. Siis kaan ka peale.
12.08.2004 14:43
1
0
Aga võibolla tuleks marinaadi asemel oliivõli panna? Siis nagu sprott, aint et maitsvam. Aga mina sinuasemel sööks ära kohe selle kala.
12.08.2004 14:46
1
0
EM. kass sul angerjat üle? ehk võtan viina kaasa tulen sööma?
12.08.2004 14:49
0
0
Viin ja angerjas on viina raiskamine, palju viina kulub.
12.08.2004 14:53
0
2
oravad viivad ka sügisel pähklikesi puuõõnde, et tuulisel talveõhtul oleks kena nosida. samamoodi mõtlevad em-id, et paneks purki, saaks jõuluks marineeritud ... angerjat.
tegelt olen angerjat purki pannud ja olen kursis kuidas see käib, aga suitsutatult pole õnnestunud. isegi mitte proovida.
aga jah et seda üle oleks, seda ei saa isegi kalurid kurta.
kurb selle rändkalaga.
12.08.2004 15:14
3
0
Katseta siis oliivõliga, õli säilub iga kala. Ise proovind pole, aga parim angerjas marineeritult on ikka selline, mida pole eelnevalt suitsutatud,
12.08.2004 15:17
0
0
http://www.marwel.ee/Retseptid.htm
Siin
3 retsepti angerjast, nt angerjas õlles..
12.08.2004 16:15
1
0
Jah, marineeritult on tõesti kõige parem suitsetamata angerjas. Kuid suitsetatud angerjas nt säilib kuni 3 kuud sügavkülmas suhteliselt hästi (toidukilesse keeratuna). Kuid purki paneku puhul:
Lao tükid tihedalt purki- mida vähem ruumi jätad tükkide vahele, seda parem. Edasi on kaks varianti: 1) kasutad varem keedetud ja soolaga maitsestatud vett või 2)valad peale õli (palju eelistavad oliiviõli, sh ma ise ka). Kui oled vee või õli peale valanud, paned purkidele kaaned lahtiselt peale ja kuumutad purke veevannis +80 kraadi juures u 20 minutit ja siis kaanetad purgid kinni. Üle poole aasta ei ole mõtet säilitada. Head proovimist ja mugimist
12.08.2004 16:18
0
0
Näe, saimegi foorumisse uue spetsialisti. Nüüd kõik kohe küsimused talle teele!
12.08.2004 16:35
0
1
Mul tööl vaakumimasin, kui suitsukala panna ilma toidugaasita vaakumisse ja sügavkülma julgeksin anda umbes 5 kuud säilivust. Kui oled huvitet siis võta ühendust.
12.08.2004 16:47
1
1
To: somka
Mäletad kui me Atsiga Vikingis purgist suitsuangerjat pugisime???? Tehnoloogia oli sama mis silmu purki pistmisel, vahe ainult et polnud grillitud(röstitud) silm vaid suitsuangerjas... Ei mäleta, et järele oleks jäänud, aga säilivusaega kah kahjuks ei küsinud
((((
12.08.2004 16:55
0
0
Jaa jaa, see päev kusjuures uduselt lõppes
12.08.2004 17:06
0
0
Angerjas ju rasvane, nõuab topeltkoguse alkoholi
((((
13.08.2004 10:58
0
2
EM!
Olen suitsuangerjat purki teinud küll. Siin on üks asi, millele erilist tähelepanu tuleb pöörata ja see kehtib igasuguse suitsutatud kala marineerimise või õliga purki paneku puhul-mul omal kunagi läks paras laar suitsurääbist seetõttu praktiliselt aiataha. Kunagi ei tohi sellist kala suitsutada täieliku valmimiseni, vaid õige õrna kollaka värvuseni-kala ise võib vabalt jääda pooltooreks, vastasel juhul purki pannes jääb jube vänge suitsumaitse, mis võib olla isegi mõrkjas. Aga marinaad suitsuangerjale keeda nagu tavalisele-soola, suhkrut, äädikat, musta pipart, mina olen lisanud liitri marinaadi kohta paar tera nelki, võib panna ka veits loorberit ja sibulat ja porgandit. Lased marinaadi keema, kurnad ära, paned parajaks lõigatud kalatükid sisse, lased aeglasel tulel vaikselt keema, siis tõstad kalatükid purki, kallad marinaadi peale, paned purgile kaane lahtiselt peale ja kuumutad purki aeglasel tulel(väikesed mullid võivad tulla, mitte podinal keeta) vähemalt tund aega ja siis kaan kinni, purk pahupidi, kuniks maha jahtb. Säilitada võid külmas keldris või veel parem külmkapis. Minul külmkapis seisis terve aasta ja oli veel täiesti hea. Jõudu mökerdamisel!
13.08.2004 11:09
1
0
aitüma LOVI, selle viimase opi tegin eelmine sügis ära, päris hea sai esimeses korra kohta. natuke jäi mage, aga just sellepärast, et angerjat liiga tuugalt purki toppisin. vähe peab ikka marinaadi jaoks ruumi jätma (?).

aitüma näpunäidete eest, seda suitsuangerja purkipanemist peaks ikkagi proovima, kuigi jah, marineeritult angerjas ikka superhea.
uurisin veel siit ja sealt, üks kalamees paneb angerja sügavkülma, samuti kile sisse, siis oktoobris(!) suitsuahju ja uuesti sügavkülma, jätkub nii ka jõuluks.

aga kuidas seda botulismi ohtu vältida?
13.08.2004 11:48
0
0
EM!
3 tilka äädikat pooleliitrise purgi kohta välistab igasuguse botulismiohu, aga marinaadis on äädikat ju rohkem. Muidugi pole paha veenduda, et purgid oleks kindlalt suletud-selleks soovitasingi purgid peale kuumutamist ja sulgemist pahupidi pööratult seisma ja jahtuma jätta, et hiljem oleks hea näha kas sai kindlalt kinni. Muidugi teine mõte on ka sellel-pealmised kalatükid ei jää kuivaks. Ja seda, et sul purgis marinaadi jaoks ruumi ei jää pole vaja karta-muidugi kui sa lausa jalgadega kinni ei trambi nagu hapukapsaid
Aga seda ma ka ei saamainimata jätta, et hästi tehtud suitsuangerjas marinaadis on parem kui tavaline.
13.08.2004 19:16
0
0
aitümaa veelkord Lõvi
29.09.2013 18:49
0
0
Mul ka siin mõned kilod juba suitsetatud angerjat.. tahaks seda säilitada kuu-paar.. kui teha marinaad ja panna purki (nö tavalisse kurgipurki keeratava kaanega) siis on lootust, et säilib nii kaua? Või on mõni muu nipp kuidas suitsetatud angerjat säilitada, et kõlbaks ka veel näiteks jõulude paiku süüa?!

tänud!
29.09.2013 19:01
0
0
Raske on. Ma andsin osa koerale, et päris raisku ei läheks.
Süda oli paha, aga keegi pereliikmeist ka rohkem süüa ei taht. Seega läks viimane osa Filipile.
Suitsutet asjad purgis ei ole päris õiged asjad.
Mul on veike laar suitsukobrast konservis, aga ei ole teab kui hää.
Suure viina kõrvale ehk sobib, aga pole suurt viina....
30.09.2013 11:05
0
0
Eelpool ju kirjeldati, et toidukilesse keeratuna ja sügavkülma, kui purki pista eip taha.
30.09.2013 11:40
0
1
Ka otse ahjust ilma miski purgita kilesse mähitult kannatab lahedalt 3 kuud sügavkülma, keegi ei tee vahet kas on värskelt ahjust. Aga õliga purki teha küll ei soovita. Tee ikka tavaline marinaad peale ja parem kui uss on ikka vähem suitsu saanud kui kohe söömiseks tehtud. Ja ise olen ikka zelatiini usku. Liiga palju on teisi koertele läinud. Kui külmikus ruumi, siis pole muret, aga kelder jääb lahjaks.
30.09.2013 18:59
0
0
Talisman.Suur viin olemas??????????????????????????????????
30.09.2013 20:09
0
0
Tänud vastuste eest! Mässingi kilesse ja topin sügavasse..janti vähem, vast kannatab jõulude paiku ka veel süüa!
30.09.2013 20:21
1
0
Kannatab kindlasti mõned kuud kiles sügavas,aga jah õliga ei soovita küll panna purki,korra tegin ja oli üsna jama,õliga ikka salateid tehakse.Ma ise oma viimase lasti angerjat tegin pooled ilma suitsuta purki ja teen pisut hapuma marinaadi ja aastakese külmkapis püsib ilusti.Tegin ka suitsu osa,aga noh see läks kohe nii,et rasva "tilkus"suunurgast.Suitsuangerjas on iks parimp!
01.10.2013 22:06
0
0
Külmutamise juures on hästi tähtis kiire läbi külmumine.Sügavkülm tuleb enne külmutava asja sisse panemist vähemalt 6 tundi maksimumi peale keerata.Hea tulemuse annab kuivjää.Kuivjää külmutab väga kiiresti toote läbi.
18.10.2013 11:14
1
0
Ise olen suitsuangerjat marineerinud, vääga hää sai. Teed tavalise angerja marinaadi, laod lõigutud tükid ilusti purki, valad marinaadi peale kaaned lahtiselt peale ja olen ahjus kuumutanud seni kuni mullid tulevad (+5 minutit ) võtad purgid välja keerad kaaned kinni ja jahtuma, kui jahtunud siis külmikusse ja kallerdub ilusasti ei vaja zelatiini üldse. Sama olen toore haugi ja mudilaga teinud, peab natuke rohkem kuumutama toorest kala.
Kui marinaadi sees keeta ja siis purki panna ei ole nii ilus, tükid natuke puruks. Edu katsetamisel. Õige, lesta olen ka marineerinud, lestast lõiganud kuni 2 cm risti ribad...ka ülihää
09.09.2016 15:10
1
1
Ise pole suitsuangerjat purki ajada veel jõudnud kuid teadjad soovitavad et suitsuangerja puhul kindluse mõttes tasub lisada ka zelatiini kuna kalal see liimaine vähemas koguses alles peale suitsutamist ja marinaad ei pruugi kallerduda piisavalt. Kallerdus aga väga oluline sel teemal, mõned isegi tavalise mittesuitsu angerja puhul marinaadi zelatiini lisavad kuna soovivad tugevamat kallerdust.
Kord tehtul tavaangerja puhul kallerdus muide tekkis alles mõne päeva möödudes, niiet ei pruugi ka see tekkida teps kohe, külmas olles.
 
09.09.2016 16:28
1
0
tavaangerjas..
10.09.2016 12:38
0
6
.. LOVI jutt on asjalik ja teadjamehe oma
... just nimelt nii, et kalale tuleb ainult õrn suits juurde ajad ja mott ... siis ei lähe kibedaks ega nahk sitkeks. ... Valmis keedetud marinaadile angerja tükid sisse ja üle keeta. Sellise valmistamise konks on selles et siis jääb kalamaitse + marinaad just täpselt see mis valmistamise hetkel. Vastaasel juhul imeb kala (nagu ka seened) marinaadi maitse endasse ja lõpptulemus mage, imal jn e jne.  ...  Ainult et mina ei ole viimased 20 a. enam purke üle kuumutanud. Piisab eelnevast korralikust purgi pesust ja siis kalad koos marinaadiga purki, kaan peale ja tagurpidi jahtumiseni. MIna hoian neid purke külmikus ja pikem periood on 9 kuud olnud (apriilist jõulueni) ..
Palun oota