Otsi

Kuidas ehitada hea suitsuahi??

1
2
11.02.2013 18:22
1
Ma omal 200 l vaadist suitsuahju kunagi tegin, asja ajas ära ilusti, aga aeda ta sunnik ei sobi ikka.Lõpuks saatsin orbiidile selle tünni.Vilusi ahi pildi pealt ikka väga luks paistab.
11.02.2013 20:53
0
Eelmisel suvel sai katsetuseks ka üks kast tehtud! Paar katsetust "Selveri punasega" näitasid, et töötab küll, aga külmsutsu tehes tahab jõledat passimist, et temp. palaval päeval üle 30 ei läheks (krt. päike juba kütab selle kasti 30 peale ära). Kaladest ka pilt galeriis.
Tuleval suvel tahaks teha katsetused - kana/part ja ka liha. Kast valmistatud vanast nõukaaegsest transpordi kastist, toru pärineb Espakist ning pursuika küttis kunagi suvila, restid roostevabast ning pärit kuskilt tööstuslikust külmikust. Ahi näeb välja selline http://x.co/tnjd , tagapool ka soesutsuahi mis tavalist kala teeb


Kui siin juba targad postitavad kust saab E-aineid, siis äkki keegi tark ütleb millisest hulgilaost saaks 2-3 kg. (kus 25kg. kaupa müüakse, seda tean) inimesele mõeldud piimapulbrit osta, millega kannataks putru keeta ja pannkooki küpsetada.
11.02.2013 22:16
2
Maakivist asja peaks siiski mingi taktitundega tegema. Üks asi on lihtsalt flintstone`ide kombel kivide kokku kuhjamine, teine asi maakivist ladumine

Iseasi, kas maakivi nüüd just suitsuahju materjal on.
16.07.2015 08:09
0
Hea link. Palju slaavilikku kulibinlust, aga ka palju häid ideid
18.07.2015 23:26
2
kivist ahju selgeks õpid, siis ikka mugav suitsetamine. Aga puidust kastiga vist veel lollikindlam tulemus. Endal sääne...
20.07.2015 18:16
1
Täna vaatasin hommikukohvi aegu "Kuldset Börssi"
 Mingi marko pakub suitsuahju ehitamise teenust. Pildid juures ja puha.
 Vaatan ja vaatan, krt, minu suitsuahi ka pildil. 
 Minu kuulutusealuse kommentaari peale muutis asjapulk kuulutust ja kirjutas rea "piltidel ei ole minu tehtud suitsuahjud, vaid näidised, mida ka mina saan valmistada."
 http://www.kuldnebors.ee/search/kodu/aed-ja-ou/suitsuahjude-valmistamine/search.mec?pob_post_id=59009508&pob_action=show_post&pob_cat_id=10814&mec_lang_override=et&srid=kb834168_10814_et
20.07.2015 18:22
0
Kui tahad head kala teha siis ikka laudadest kast ja kivikeris. keris.
Liha jaoks on parem metallist või kivist ahii.
21.07.2015 14:35
0
hunt miks selline väide?  kas siis paljud kalurid ei oskagi kala suitsetada ning on kala rikkumise eesmärgil ehitanud kivist ahjud? ranna külades leiad ju nii kivist kui ka puukastiga ahjusid seega...
 
STF
image
26.07.2015 14:21
1
Lihtne suitsutuskasti põhimõttel töötav suitsuahi. Meisterdatud vanast puupliidi küpsetusahjust ja kodusest vanarauahunnikust leitud materjalist. Kaks resti ja kuumakindla värvi ostsin ehituspoest, keevitustöö tegi naabrimees.
26.07.2015 18:01
0
Eks see maitseasi .Puidust ahjus saab kala palju kiiremini valmis,ka talvel ja ei jää vesine. Rannakülades kus palju kala ei pea puukast lihtsalt kaua vastu ja kui kala palju siis aega ka kauem oodata.
Mulle see kibe laastutossu maitse ei meeldi,teen vanamoodi lepaokstega ja talvel toore lepahaluga.
 
26.07.2015 18:32
2
Kunagi sai tuttavale niisugune ehitatud.Tuttava idee ja projekt minu töö.
26.07.2015 18:33
2
Kuna ahi pole veel valmis sisse tulid veel kividest keeris  ja teisepoole pliidi raud peale.
23.07.2016 14:22
0
Kulminaator ma oleks huvitatud sinu poolt kunagi pakutud joonistest
23.07.2016 15:22
1
ma kaa..pane siia üles...
loh
image
12.02.2017 22:36
0
Uueks aastaks kindlalt püsti, kellel vähegi võimaldab https://youtu.be/vZpD3FKwn4s
20.05.2021 19:30
1
Sai ehitatud suitsuahi aga kerisekkive pole veel sisse pandud,küsimus on siis,et mis kivid on parimad
20.05.2021 20:24
3
Ma oma ahju panin tavalised põllukivid. Kas nad nüüd parimad on, ei tea, aga aastaid juba asja ära ajanud. Aegajalt mõni põleb lõhki või pudedaks, need vahetan välja ja asi toimib.
20.05.2021 20:25
1
Tänud vastamast!
20.05.2021 20:32
1
Muidugi enne pese korralikult puhtaks. Samas, tark ei torma, äkki keegi teab miskit paremat.
20.05.2021 20:48
1
Mudaparm teab. Ta ju elu jooksul tuhandeid kalasid suitsuahjust läbi lasknud. Äkki jagab oma kogemusi?
31.05.2021 08:54
1
kerisekivid võiksid olla musta värvi ja tiheda struktuuriga, need kestavad kuumale pikemalt. Neid on ülivähe kahjuks. Hallikad ka head. Punakaid ja ohtra kvartsiseid heledaid pole mõtet toppida.
31.05.2021 16:20
1
Kel mõte suitsuahi soetada, aga ise ei viitsi jännata, siis soovitan soojalt abbas.lv firma toodangut. Mul selline:https://abas.lv/en/product/abas-smokehouse-200l-2/
Tunnis kulub kolm 25 cm pikkust lepahalgu (lõikan enne suitsutamist 50 cm ahjuhalud pooleks), kerisekive pole vaja, ilm ei mõjuta, sest seinad kahekordsed ja vahel soojustus, restide all pann(kui suitsutan kala, pannile liiv, kui suitsutan liha, pannile vesi), termomeeter ahju küljes, võimalus ka BBQ režiimis liha teha, alt siibriga reguleerid kuumust
Ülimalt lihtne käsitseda - lapski saab hakkama...
02.06.2021 14:21
0
no ma aretasin ka üli ökopilli küll esialgselt suitsusauna kerise jaoks, aga see sobib ka suitsutusahjuks. Essa ostis sõber välikööki pizzaahju kõrvale. Parim põlemine, st vähem puid jne
25.06.2021 13:04
0
Tere. Äkki on kellegil head ja toimivat lahendust grillmajja. Sooviks sellist, kus oleks kamin šaslõki tegemiseks ja suitsuahi. Korstnaga variant. 
27.06.2021 15:10
0
Mina küsin, et kuidas te kerisega ahjus, kus kolle asub suitsukasti all, hoiate parajat temperatuuri? Mul tõuseb pidevalt hetkega 110-120 juurde ja pikaks liha suitsutamiseks on see liiga kuum kuna liha sisetemp jõuab kiiresti 80 kraadini ja saavutab küpsuse, jookseb mahladest kiiresti tühjaks ja jääv kuiv. Sooviksin pikalt lasta, nii 7-8h minimaalselt kuid jube raske on head temperatuuri hoida. Korraks satub suurem tuli alla, on hetkega 120 sees ja kui kivid juba kuumaks läinud, siis tempi alla on raske saada nii, et tuli ka all ikka oleks. On mingeid nippe, kuidas seda värki kontrolli all hoida? Kütan muidu reeglina nii, et algusea kuiva lepaga tuli alla ja siis edasi toorest lepast lõigatud 10cm tükkidega mida panen 2-3 kaupa alla. Vahel lisan ka lehtedega värskeid oksi, et saaks head tummist suitsu ka vahele.
27.06.2021 16:13
1
Mul vana ahju uks. Tahan tempi maha, keeran täitsa kinni, tahan tõsta, jätan millimeetrise vahe.
27.06.2021 17:18
2
Kerisega ,mis asub suitsukasti all ongi raske temp hoida.Mul kolle kõrval ja pole probleemi.Ahi kerisega ja temp vahemikus 70-90 väga kerge hoida,ainult ahi on suht tuim,temp langetada ja järsult tõsta on raske,aga pole ka vajadust.
 
1
2
Palun oota