Ahah,oli supperilm ja mul vaba kah - paneme siis kõik ausalt kirja,nagu toimus
Nii isutas kuhugi pääval särjele ronida,kuid köögis oli mässamine ees - eks see särjejämm vist homseks jääb,kui ilma ära ei keera.Tütre perele mixisin portsu kotlette,endale kartulit ja 3 panni värsket praeräime - söö end emaseks,oli aga maitsev. Niih,kell 18 ratas keldrist välja ja rsk tuli ees enam ei põle.Krdi reo,plaanisin täna minna kuhugi Haagenisse ja libedale poolaka ja särjeliha ampsu tahtsin pakkuda.Viskasin ratta keldrisse,ees tuli laiali,1 juhe lahti tinutusest korrodeerunud ja plastjupats kah praoga,mis kogu mängu koos hoidis. Esime võimalus kohe pinsist,tuleb uus lamp ette osta.Ime ,et see vanagi niipalju aastaid mind teenis - vuhvel,nigu ta oli

Mõni minut 18 läbi vantsisin vabriku majade taha kohe veealuse kivivalli ette,peagi heleroheline jaaniuss ridvatipult hakkas noogutama,toikal ritv taaruma nigu sopajoodik ja kelluke viskas mulle mitu tilinat. Lutsuootajale on see nii kena muusika - laulupeo laulud isegi sellega võrreldes täiega huinjaa. Haagin ja tirisin 4 m kaugusele ninaette ca 25 cm nooruki,siis lasi ampsu suust lahti ja kadus sügavamasse vette tagasi.Tavalised püügikohad juba 20 cm vee all,kaugemalt kõrgema kalda päält opereerisin ja vägesid juhatasin. Veel mitu haakimist ja vonklev saak kaldarohtudeni,kõik lasid ampsu enne kaldassejõudmist lahti. Vaat siis,kui vajalik on suur amps,et klibuluts ei tuleks ja endale kõike suures apluses,nagu nad kõik on, alla ei neelaks.Vahepääl 2 Natu hävitajat kuskil suures kõrguses üle Kohila pimedas kärinal idapoole,eks vist läksid Volodjat heidutama
Mul aga 19.00 selle aasta esimene korralik võtt - ritv sügavasse looka,kella hirmus ahastav kilin,haagin...
Rsk kena vonklev ja suur asi taga,oli aga raske kruttida kaldani. Niih,minu ees siis see aasta esimene kena, isegi üle mõõdu lutsumamma. Oli reo ikka ilus,kõhu all natsa valkjas ja kollakas,küljed lapilised,roheka ja pruuni laiguga - nigu separatist laiguline.Käe ümber lõpuste panin,kiskusin pikaks - mingi 45 cm julgelt. Viskas kohe saba koos vaba kehaga nigu buamadu mulle ümber tuhhavaika varruka,lima jne
Lasin mamma jõkke tagasi,mul kala ju vaja pole,püüginaudinguks nüüd jõele käin.Kuskil 19.30 pilved rebenesid pooleks,selline hele täiskuu volksas välja,valge kaldas,hakka või lehte lugema.Nüüd pold enam minngisugust noksakat,noogutust ega võttu- aeg koju oli naasta. Ma siis 20 st koju - polnud ju paha üritus - 4 väiksemat junni tuli kaldani,siis lasid liigsuure ampsu suust lahti. Käevahel aga käis see aasta 1. kena isegi üle mõõdu lutsumammi - mis sa hing enamat veel soovid
)