Otsi

Äkiline siig

17.08.2011 20:00
Võtad võrgust veel siputava siia,rapid otse paadipingil,ühtlasi verest ja limast joonelt puhtaks.Järgneb skeleti eemaldamine ja siis puhas lihakeha naha küljest maha.Edasi lõigatakse/hakitakse kala koos keskmise mugulsibulaga väikesteks tükikesteks ja segatakse.Maitsestamiseks juure supilusikatäis meresoola (loomulikult “Meira oma) ja pire sidrunimahla.
Valmis mass keeratakse tõmbamiseks fooliumisse või toidukilesse ja sel
hetkel kui paadinina kaldasse tonksab, võib julgelt juba tarvitama asuda.
Kõhklemiseks siin ruumi äi jagu,kes maitseb,see veendub ise.
Ise soovitan süüa musta leiva ja võiga aga sai kärab kah, rohkem selline maitse ja harjumuse asi.
Ja kui mõni sõbrakäsi juhtub veel sel hardal hetkel pitsi härmas viina ulatama... siis selline hetk suveõhtusel merekaldal.
Ongid Eldoraado

17.08.2011 20:42
0
0
Provokatsioon ! Aga hindeks 5 +
17.08.2011 20:48
0
0
Palju see Meiramere sool ka massab? Meil Selveris, ja Seal ntx Siwas?
17.08.2011 20:48
0
0
ei ole vist suuremasi liht-, tava- ja tööinimese roog? Ja kust seda Meira viia veel võtta?
17.08.2011 20:51
0
0
Kindlalt on omapüütud harrastuslike vahenditega siig maitsvam kui võrguoma, tean seda omast käest

Samuti tapab koledasti sidrun kalamaitset ja sp. tuleb lisada sidruni asemel julgesti laimi. Laim on õrn, aga piisav et anda kulinaarselt tõelise elamuse ja kes korra laimiga teinud, see sidrunit enam äkkise juures ei kasuta.
17.08.2011 21:12
0
0
Tavaline "must" sool on ikka parem. See meresool on rohkem lillekeste teema...
17.08.2011 21:24
0
0
Parem on üldse suhteline mõiste

Ja eks igaüks piab maitseskaalal talle sobiva leidma.Lihtsalt kadund onu siinkohal meele tuli.Võttis kastist siputava lesta.Noalõikega pia ja sisikonna eemaldas.Siis veritseva kala jämesoola sisse (virmat äi mäleta)kastis.Ja otsas tammustas.
Tema maitse olli täämbane.
17.08.2011 21:53
0
0
uhh..varsti saab. ma teen pisut kiirendatud versiooni: soomus maha, filee juppideks, peenet soola, naise segatud ürte ja pistan kaanega karpi. õrnalt loksutan mõne minuti (niikaua kuni junga kajutist härmas viina leiab ja leivaviilud pakist eemaldab) ja... uhhh, varsti saab.
17.08.2011 21:55
0
0
*peene meira soolaga
17.08.2011 22:06
0
0
Pane silmad kinni ja ambad tangi.Ning võta ikkagid vähe keskjämem sool.Isegid kui kristallid amba all kriuksuvad.Maitselamus oo seda väärt
17.08.2011 22:21
0
0
värsket (elusalt fileeritud) siiga tasub proovida ka päris toorelt, see on õige "äkine". Kui lõigata õhuksesed fileelõigud siis toore siia maitse on väga õrn ja mõnus .. maitseained jäägu koju
Palun oota