Otsi

Grillitud lest

17.08.2011 23:06
Lest oo ea kolmes asendis.Praetult,grillitult ja kuivatatult.Seekord tuleb jutt teisest poosist.
Valid loomuse ulgast vai turuletilt.Kenad,värsked ja paksud isendid.Noaga pia maha ja sama soojaga tuleb kaasa kriitiline osa sisikonnast.Niisad/marjad jäegu sinnapaika.
Pöidlaga selgroo küljest veri maha,veike loputus ja pakendamine fooliumisse. Kaldakivide vahele või grilli alla tuli .Põletismaterjaaliks kärab nii süsi,kuivand oksaraod kui männikäbid.Kalad restile ja pööramise koht on õige hetkel,kui foolium tooni muutma kukub. Kordad teise küljega sama operatsiooni.Kui valmidusastmes kahtled,alati võimalik kahvliga kuntrullida.On nahk liha küljest lahti ja liha luude küljest.Paras aeg sõõma asuda.
Maitseained ja soola (tiadagi,mis virma omad),toote mängu alles pärast kala valmimist.
Jube raske on miskit samaväärset kõrvale panna


17.08.2011 23:12
0
kuivand lest tuhliste pääl aurutatuna oo 4 variant ja äi jää ülejäänd pakututest sugugit alla.Meira äi puutu asjasse selle örgutise puhul.
17.08.2011 23:15
0
Oot,aga suitsutatud kujul ei vääri mainimist või?
Mulle vägagi maitseb

17.08.2011 23:18
0
Olgu Sinu tahtmine

Lihtsalt see lisanduv trääni maitse kuivatatud kala keetmisel/aurutamisel.Lapsest saati vähe vastakarva.
17.08.2011 23:19
0
OK,lisame siis ka suitsukala

17.08.2011 23:40
0
Poolas Gdanskis pakuti vabaõhurestoranis lesta kuumas õlis keedetuna. Väga maitsev oli, pluss see, et õlis keesid ka luud söögikõlbulikult pehmeks.
18.08.2011 10:07
1
Meil sõjaväes pakuti keedetud lesta hapukapsastega. Sügavkülmutatud lest läks koos tulihapu kapsaga suurde keedunõusse ja pärast sõdurid nokkisid lesta luid kapsaliblede vahelt.
Palun oota