Otsi

Suitsulest

17.08.2011 23:53
Kala peab olema värske ja rasvane.Puhastusviis sõltub sellest.kas sööma hakkad oma perega,sugulastega või kallite külalistega.Vahe on vaid kala kaubanduslikus välimuses.Esimesel juhul võtad kalal pea maha, teisel puhul teed V-sisselõike ja eriti pidulikus olukorras kaks pindlõiget siskonna eemaldamiseks.Edasi läheb ikka samamoodu,rapped ja veri välla,suguelundeid äi puudutata.
Kui ahju annab valida,tasub võtta see,mis kividest ja puidust koos,olgu siis eeltunneliga vai ilma.Metallahi oo puhas ädatapp.
Protsess ise koosneb kahest vastandtsüklist,kuivatamine ja niisutamine.Esmalt uksed)aknad pärani valla ja mõõdukat sooja annate niikaua, kuni kala käega katsumisel kuiv.Siis tõmmatakse väratid koomale,pannakse kerise pääle vann veega ja antasse tasapisi sooja/suitsu juure.
Värvipalett lõpetuseks oo lai-toores lehematerjaal,nõges,suhkur jms.
Valmis kala soolatakse piale alles piale protsessi jämesoolaga (virmat te juba tiate) kihiliti,kahe tunni pärast keeratakse teise külje pääle kut solaariumis ja veel nõks iljem raputatakse jääksool kalalt lihtsalt maha.
Kes ahjusooja kala eelistab,võtab oma soolatopsi seltsi.
Lihtsalt selline suitsulest seisab kaua mahlakas ja värske.
Palun oota