Otsi

Suitsune sireligrill-linask sinepiga!

20.08.2011 19:45
Selle retsepti avastasin juhuslikult, kui grillpuud olid otsa saanud ja ainuke variant oli sirel. Tulemus oli super!

Esmalt tuleks minna kalale ja püüda üks korralik linask. Kui on mudane järv, hoia ca 3 päeva puhtas vees, et eemaldada muda mekki.

Puhasta kala ära: sisikond välja ja ürita lahti saad ka limast. Soomused jäta alles. Selja pealt lõika lahti.

Maitsestamiseks otsi välja oma lemmikmaitseained. Kohustuslikus korras peavad need olema Meira omad. Põhimaitse annab sinep. Tee nii: pigista ca 100g MEIRA sinepit väikesesse kaussi. Lisa veidi purustatud loorberit, köömneid, musta purustatud pipart, aroomisoola, soola, karrit, sinepiseemneid, sidruni/laimipirart, sidrunimala ja hakki üks sibul. Lisa ka oma lemmikmaitseaineid, mida soovid.
Seejärel määri kogu mögin ohtral kombel linaski sisemusse ja seljale lõigatud vahesse. Peale pigista sidrunimahla ja pane jämesoola. Seejärel mässi mitmekordselt fooliumisse.

Tee sirelisöed valmis. Pane kala grillile ja küpseta kaane all vähemalt 2-3 tundi. Aeg-ajalt lisa tooreid sileoksi ühte nurka, et tekitada suitsu. Keera pidevalt ühelt küljelt teisele. Iga poole tunni järel lisa veel sütt (seda peab eelnevalt mujal juurde tegema). Viimasel tunnil ära sütt juurde lisa ja lase kalal küpseda seni, kuniks sütt enam järel ei ole. Kala peab olema nii küps, et väiksemad luud on pehmed ja süües neid ei tunne. Vaata, et grill liiga kuum ei oleks!

Oluline on, et tagaksid pikaajalise küpsusperioodi veidi madalamal tulel ja pidevalt peab olema suits! Puu peab olema kindlasti sirel!

Tulemus on võrratu, kui teed kõik õigesti!

Nautige oma linaskit!

HEAD ISU!
20.08.2011 22:14
0
Meira sinep on sama värvi, mis kanakaka ja maitse üle ei vaidle, kuid forelli vm kala tegemiseks sobib kõikse paremini Põltsu sinep ja korralik talu mesi. Milleks rikkuda kala maitset. Põdra lihale soovitad äkki 7kordset fooliumi ja seedrikäbi krilli...? Proovige tamme kuivanud oksi ja te ei kahetse- te ei saa poest ka sellist pikaajalist sütt, mida see puu välja annab.
20.08.2011 23:00
0
Sirel annab lihtsalt testmoodi väga mõnusa maitse, kui pole proovinud, ära õkuta! Ja loomulikult võib kasutada ka põltsu sinepit, aga see jääb siinkohal liiga vängeks arvan ma, kogus üsna suur! mitmekordne foolium sellepärast, et kui pidevalt keerata, siis ei lähe puru!
20.08.2011 23:13
0
olen proovinud, nii sireli ploomi, kirsi jnepuudega grillida...
margariini, sinepi ja mee segu on ideaalne, üle pole vaja pingutada. Igaüks leiab selle õige segu-seitsme. Ei pea olema nigu tankla hot-dog(varjamaks halle ja maitsetuid junne)
21.08.2011 00:27
0
Ma päris hästi ei saa aru sellest fooliumis grillimisest,nimetaks seda pigem hautamiseks.Grillimine mu arus pigem midagi muud.
Grillima -röstima, kuivalt kuumutama ja pruunistama.
21.08.2011 11:13
0
Ei haudu ta seal midagi. soomus tõmbab parajalt krõbedaks. ja kuna ta on nii suur ja jäme kala, siis foolium aitab läbi küpseda.
14.09.2011 13:39
0
Ehk saaks umbes sama tulemuse bbq ahjus sireliga aeglaselt küpsetades-suitsutades ja nimetatud seguga kala vahepeal üle pintseldades. panen igatahes kõrva taha
Palun oota