Otsi

Rääbis või siis raskemal ajal räime või kilu marineerimine Vilusi moodi

21.08.2011 23:19
Kasutada võib rääbist,kilu või räime.
Edaspidi kirjutan küll rääbis aga rasketel aegadel on saanud juba kasutada nii kilu kui räime.
Tegemist kahele päevale.
Esimesel õhtul rääbise noosiga koju jõudes puhastame ja teeme rümbaks,selgroog jääb alles.
Nüüd teeme marinaadi.Vaadates kala kogust,Meira veest ja Meira äädikast .Maitstes selline paras marinaad nagu sülti süües,lisame ka sortsu Meira soola ja maitseme,et ka on tunda.Nüüd siis rääbis marineeruma ja järgmise päeva hommikut ootama.
Teisel päeval eemaldame selgrood ja saab ka juba maitsta ,kuidas rääbis maitselt on.Kas soolasus on ok ?
Selgroog eemaldatud ja rümbad jäävad nõrguma.
Nüüd siis hakkame laduma suuremasse Meira nõusse kihiti.Esimese kihina läheb hakitud Meira sibul,värske Meira till ja nüüd siis kui on vaja ka puuduv osa Meira soola ning teelusika täis Meira rapsi toiduõli ja juba asetamegi rääbised kenasti ja kui kaladega kaetud siis jälle Meira värske till,Meira värske sibul ja teelusika täis Meira rapsi toiduõli ja lähme uue kihiga.No kui Meira nõu on kihiti laotud kala täis siis on aeg panna külmikusse ja noh kui tõesti ei kannata siis 4 h pärast võid juba vaikselt otsast pihta hakata ja süüa seda hääd Meira rääbist või siis räime või kilu.
22.08.2011 10:13
3
Ja pärast situd Meira sitta kah..ära seda unusta.
22.08.2011 10:25
6
Või lausa sedasi.Eks siis kuulub retsepti juurde.
22.08.2011 17:34
3
Olen sama asja räimega teinud ja pärast leiva peale oi kui hea.
26.08.2011 15:40
3
Ma tegin seda jälle.
26.08.2011 16:15
4
Vaata, et koerad tee peal nahka ei pane su silku
29.08.2011 15:04
4
Läksin mina siis poodi Meira viina järgi.Aga see oli soodushinnaga.
Tuli hoopis osta Meira Rummi ,kuna see ol suppersoodushinnaga.
02.09.2011 12:15
3
Ma teen seda jälle.Pühapäevased külalised siis raudselt saavad ja ka laupäeva (õhtased)
13.09.2011 21:10
3
Sai täna Ülemiste Rimist rääbist ostetud ja nüüdseks juba äädikalahusega üle valatud. Vaatame, mis välja tuleb:p Pole oma 20 aastat sarnast asja rääbisest valmistanud, vägev nostalgialaks tuleb...
14.09.2011 13:08
3
Töökindel retsept, millega on peaaegu võimatu alt minna. Tasub aga arvesse võtta, et niimoodi marineeritud kala hakkab mingi aja pärast tuimaks muutuma, kuivõrd sool kisub koemahlad välja. Mõne päeva vältel on see aga ülihea suupiste.
14.09.2011 13:32
4
Nu selle retsepti puhul vladi on alati kindel,et saab kahjuks (või siis õnneks )ruttu otsa.Sinu kartus on asjatu


Tänud,et võtsid vaevaks kommenteerida.

Nii nagu ütled,et mõne päeva vältel on see ülihea suupiste.
Nii ka on .
14.09.2011 17:32
2
alsaheed - meie rimis rääbist netu.Panin kohe peale sinu kommi minema,et äkki saan.Keegi olla saanud ka Tartu rimist.Aga Rakveresse vist ei saadeta.
14.09.2011 18:56
3
nojah, loodame siis, et reede õhtul veel minu laarist midagist alles on
14.09.2011 19:03
4
a sa mine poodi ja kui on helista ja lepime midagi kokku ja võtad mingi koguse ja pistame suitsu ja muu taoline.Kui on ikke kenad ...
14.09.2011 20:38
3
ok, homme hommikul kargan läbi. hind muidugi suht kirves oli, roogituna 7.62 juurikut vist. samas jääb ju puhastamise vaev ära, suitsukala puhul pole see rookimine muidugi väga oluline kah.suurus oli varieeruv, keskmine pikkus võib tulla kuskil 7 cm juurde roogitud olekus.
14.09.2011 20:57
2
mis silmaga traatvõrk sul suitsuahjus oli?
14.09.2011 20:59
8
pakun,et 1,5x1,5 cm .Täpselt ei tea.Aga olen ka varem rääbist suitsutanud ja sobib küll.
Tuldi just Rakvere rimi poe tiiru pealt ja rjabuskat netu.Homme suhtleb.
Palun oota