Otsi

Praetud lõhefilee apelsini- ning veinikastmes.

07.09.2011 21:22
Sügisesest merikast midagi head


Praetud lõhefilee apelsini- ning veinikastmes.

750g - 1kg lõhefileed
4 supilusikatäit apelsini mahla / või 2 apelsini
3 supilusikatäit valget veini
3 supilusikatäit sulatatud võid
100ml rõõska koort
Meira soola ning Meira Piprasegu
1-2 supilusikatäit riivitud apelsinikoort


Määri pann kergelt võiga ning lisa törts rapsiõli. Eemalda luud. Lõika umbes 10 sentimeetrised lõhefilee lõigud ning aseta pannile. Sega apelsinimahl veini, koore ning sulatatud võiga. Vala valmistatud kaste pooleldi üle lõhefileede. Lisa maitse järgi Meira soola ning Meira Piprasegu. Prae kuumal tulel 2 minutit ning lisa ülejäänud kaste ning raputa peale riivitud apelsinikoort. Keera tuli natukene väiksemaks ning prae kaaneall ca. 10 minutit. Kaunistuseks värsket maitserohelist (petersell, till), kui värsket maitserohelist võtta ei ole sobivad hästi ka Meira ürdid. Serveerida kartuli või riisiga.
Ca. 4-6 portsjonit.
07.09.2011 21:33
0
Kuhu ma luua panen, tekkis küsimus?
07.09.2011 21:59
0
irw@talisman
Sööd selle "jama" sisse ja istud luuaselga ja tõmbad nahh siit universumist


Riks-väga hea retsept,peab proovima,Pavlovi refleks igatahes hakkas tööle
07.09.2011 22:34
0
Talis, luua jätad alles ja kui halloween tuleb siis lendad õhku


Indrek, kuskilt kunagi sain inspiratsaiooni ja siis mõtlesin ise ka proovida ja üht teist lisada, päris omapärane maitse tuli, heas mõttes omapärane
aga eks kalaroogadega olegi nii, et tihtipeale pead ise proovima, eks ma ole untsu ka kalasid keeranud aga tasub katsetada võid päris hea asjaotsa komistada. See retsept pole ka misteab raske, aga maitse on hõrk nagu Koržetsile meeldib öelda
14.09.2011 13:18
0
Hmm - see asi pakub huvi ja väärib järgiproovimist.
Palun oota