Otsi

Sutsutatud kala õlis.

15.09.2011 09:32
Kuna alati saab miski kala püügihooajal ka mõningad ahjutäied suitsust läbi lastud,kipub juba teisel päeval kala seisma jääma.Seepärast olengi teise ahjutäie tavaliselt suitsutanud mageda kalaga,kuna niikuinii purki läheb.Olen proovinud lesta,linaskit,ahvenat ja latikat sel hooajal ja arvatavasti perenaise abiga on nad kõik võrratu leiva(saia)kattena sinna purki ka saanud.Asi ise lihtsamast lihtsam:suitsukalal kõik luud välja jakihiti õli ja soolaga pooleliitristesse purkidesse,lest läheb koos nahaga,sest siis tekib ka arvatavasti rohkem kallerdist.Purgid potti leige vee sisse ja kuuma tuleks vast tunnijagu anda.Kui pott tulelt ära ,siis kaaned kõvasti peale ja samas vees jahtunud purgid tagurpidi külmkappi.Purgid ei pea täis olema ja kuni cm võiks õliga pealt kaetud olla kogu ülemine pind.Ja kui juba Meira värk ,siis sool võikski meira meresool läbi veski olla.Ktsetada võib ka väga väikse (poole purgi)kogusega ja õli peaks olema lõhnatu-maitsetu!
Palun oota