Otsi

Kala maamehe moodi.

16.09.2011 11:45
Kõigepealt keeta vähemalt 0,5 kg pohli 3-mes liitris vees ja saadud vedelik kurnata läbi sõela.Lisada kohe paar lehte loorberit,10 pipratera,natuke muskaat pähklit riivitult,soola, suhkurt maitse järgi ja tilli.
Sibulat mõned suuremad mugulad lõigata ratasteks ja panna käepärast.
Kala võiks olla kas haug või forell-maitsed lõptulemusena on erinevad.Enda lemmik just forellist.
Omal valikul siis kas kala fileerida või lõigata 1cm paksusteks steikideks.Ladustada kala tükid potti kihiti sibula rõngastega.Peale valada jahtunud marinaad ja panna ööpäevaks jahedasse seisma.
Enne valmistamist võtta kala tükid nõrguma kas restile või ka majapidamis rätikule.
Ahjupann katta küpsetuspaberiga ja haue puhul võiks panna ka natuke õli,aga ei pea.
Kala tükid ilusasti ahjupannile ja ahju kusagil 100-110 temeratuur oleks ok.Ja siis jälgida kui pealt kuldpruun siis ahjust välja.
Filee tükkidele võib peale panna ka juustu ja mõned mustad oliivid kaunistuseks ning lasta ahjus veel kuumeneda kuni juust sulanud.
Steigid,aga võib ahjust võttes üle määrida õrnalt magusa sinepiga.
Ja loomulikult maitsestada ainult Meira maitseainetega.
Toredat kokkamist.
Palun oota