Otsi

Haugilõhe pätsid.

16.09.2011 14:31
- Ava valge, kuiv vein.
- Võta kilojagu haugifileed. Lõika sellest 2-3mm läbimõõduga ribad. Vaata, et luid sisse ei satu. See on paras nikerdamine, aga tulemus on hoopis muu, kui hakklihamasinast. Maitsed tulevad paremini esile.
- Pudista juurde kolmandiku jagu (300-400g) poest toodud suitsetet lõhe ribasid. Kõhuääred on vast liiga rasvased.
- Viska kaussi ka paras peotäis peeneks hakitud sibulat.
- Nüüd Meiralt: soola, pipart, võib ka veidike kalamaitseainet. (NB! kuna lõhe on juba soolane, ole soolaga ettevaatlik)
- Tubli sörts majoneesi.
- Paras peotäis hakitud värsket tilli.
- Mõni muna sidumiseks.
- Tsipake riivsaia tahenduseks. Sellega ei maksa liialdada, muidu tulevad präänikud. Tainas võib jääda tavalisest kotletist vedelapoolne.
- Kääri käised ülesse ja sega mass läbi.
- Patsuta pihus sihukesed parajad kotletikerad, veereta riivsaiast läbi ja pannile, õliga turgutatud või sisse.
- Head isu! Kui veini veel järel on, saad seda ka kõrvale rüübata!
05.03.2012 01:37
0
0
Oot! Kuhu see vein siis kaduma pidi? Et kui veel järel on siis võid rüübata?
Palun oota