Otsi

Kala veinis

17.09.2011 18:49
Lihtne ja väga maitsev
Siig või harjus 1 kg
0,4 liitrit kuiva valget veini
1-2 teelusikat soola ja sõrmeotsaga valget pipart – hõõru kalale sisse

1 suur pott, millel põhjas rest.
Vala vein potti, aseta kala restile ja rest potti nii, et kala jääks veini kohale.
Keeda max 8 minutit.

Serveeri keedetud kartuli või juurviljadega. Kastmeks sobib kõige paremini Hollandaise.
JAN
image
26.09.2011 21:32
0
1
Soomalsed võivad seda teha, neil pole harjus keelatud ja siiga priilt käes.
Ise küll ei raatsiks siiga keetma hakata.
26.09.2011 21:38
0
1
Kasuta veini asemel veega lahjendatud brändit. Tulemus on effektsem.
23.11.2014 01:46
0
0
hea on veel vein kalas.
sobib räim.ja õunavein.
ära söö toorelt ja looma moodi..
 
23.11.2014 07:09
0
2
Mulle isiklikult meeldib väga heeringas viinas. Siia hõrku maitset ma veiniga rikkuma ei hakkaks
23.11.2014 12:26
0
2
  Traalmeister , palun retsepti .yes
23.11.2014 17:30
0
0
tehke parem koha või ahvena rulle vana tallinnaga ning te saate alles aru kui häid asju saab teha kooslusest kala ja alkohool..
23.11.2014 17:39
0
6
Talismani retsept on siiamaani parim. Aindet, natuke tuleb seda muuta.
Brändi asemel  võtta heledat Bacardit. Ja veega seda lahjendada EI TOHI!
Kala asemel kasutada Coca-Colat.
23.11.2014 18:11
0
1
Irw

 
23.11.2014 18:35
0
1
Urdu. Cola ja limpa limps ning bacardi veel parem. 
23.11.2014 19:13
0
1
Viin alla,kala peale,elu nagu lill.
23.11.2014 20:42
0
1
wapsik - räägi täpsemalt vana tallinna retseptist. tundub huvitav ???
     
23.11.2014 21:44
0
1
Vaja on viidikat või roogitavat räime ja vana tallinnat. Algul leotada viidikat paar tundi vana tallinnas,siis natuke mudida ja soomused ettevaatlikult eemaldada. Peale seda tarvitada võimalikult kaua, soovitatavalt hommikuni
23.11.2014 22:20
0
0
  Vägev !
23.11.2014 22:21
0
1
Vaja siis kas koha või suurema ahvena fileed( laiskusest tingitud). Vana tallinat( mis peaks vist iga kalamehe baarikapis olema)
Vahukoort( figuuri jälgijatele kohvikoort), tilli, valget pipard, soola.
Kui filee võimaldab siis lõika sellised 2 sõrme laiused ribad. aga võivad k alaiemad olla. ja kui ei saa siis pole ka hullu. Keera filee ribad rulli ja aseta need määritud ahju vormi/pannile. Vala peale maitseainetega maitsestatud vahu koor. Aga püüa nii teha et vedelik valguv vaid rullide vahele aga mitte rullide sisse.  Aga kui läheb ka natuke sisse poel hullu. 1/4 rullidest võiks olla vedelikust väljas siiski.  Nüüd kalla igasse rulli teelusika jagu vanakat. võib ka tiba rohkem, eks see maitse küsimus juba. Nüüd tõsta pann eelkuumutatud ahju nii 25-30 minutiks kusagil 200-220 kraadi juurde. kui proovi kala valmidust. Kui valmis siis tõsta lauale. Juurde võid veel pakkuda sidruni viile, ehk keegi tahab peale veel piserdada.  Soojalt väga väga maitsvad aga kõlbavad ka igati jahtunult. Juurde paku riisi.  Laisa inimese variant on ka olemas . Võta fileed, marineeri neid mingi 20-30 minutid vanakas lao siis risti rästi määritud ahjuvormi/panile, vala vedelikuga üle nii et kõikide fileede ümber oleks vedelikku ja fileed oleks ilusasti kaetud vedelikuga.... 30-40 minutiks 220 juurde eelkuumutatud ahju...
Esimese variandi puhul võivad ka lapsed maiustada kuna siis jääb kalasse vaid aroom ja maitse ... head isu
 
23.11.2014 22:38
1
1
Vot see võib juba midagi olla. Veiniga ma toitu ei rikuks.
23.11.2014 22:42
0
2
Pealkirjas on, et "kala veinis", kuid retseptis hoopis veini kohal. Istun siin pott ja peetivesi ning kograkala käes ja juurdlen, kuda nüüd toimida. Süüa nagu tahaks ju.
24.11.2014 07:31
0
1
oot, vanakat ikka sovetskojega koos tarvitati. Et lahjem oleks ja niivõrd torni ei hakkaks. Uued ajad uued kombed, puhtalt seda tavotti panna?  Ega vist äsjane uuring, et autohtoonid siin joovad muulastest rohkem, polegi Putini propa vaid reaalsus.
24.11.2014 15:10
0
1
WAPSIK- see väga tip top retsept ! ja retsept väga õiges kohas, õiged kalamehed joovad vanakest nagu veini !    
08.03.2016 00:12
1
0
tursapea õllemarineerigus , pehme kurgi ja vana tomatipastaga pole kindlasti paha sakusment kõige selle peale mida vana tallinna ja vana kallima kõrvale pruukida.
Palun oota