Otsi

Raudne Vimb

17.09.2011 21:21
Vaja läheb fooliumit, Meira kalamaitseainet tilliga, taluvõid, soola, purustatud musta pipart, tomatit ja loomulikult kala.
Pane praeahi eelnevalt 180-200 kraadi juurde soojenema. Puhasta kala. Pane ahjuplaadile valmis foolium kuhu peale kala panna. Kalale pane kõhuõõnde ja peale kergelt soola(näpuotsaga). Lisa kalamaitseainet tilliga. Lõika taluvõist umbes 1cm paksused viilakad ja lisa need kalale kõhuõõnde. Viimaseks lisa kalale kõhuõõnde tomati viilakad. Tomatile lisada kergelt soola ja purustatud pipart.
Kala katta fooliumiga ning foolimi servad volitida selliselt et kala mahlad ei jookseks fooliumist välja. Kala ahju ning u 40 min pärast võib nautida.
Loomulikult võib sama retsepti kasutada ka teiste kalade puhul näiteks nn "beebiforell".
Kui ahju pole käepärast siis võib kasutada ka elavat tuld.
Palun oota