Otsi

Kala taignas India moodi

22.09.2011 11:16
Kogu kokku:

350 g haugifileed (sobivad ka kõik muud valge lihaga kalad)
100 g gram- jahu (kikerhernejahu)
ca 1 dl heledat õlut
1 muna
0,5 tl meresoola
1 tl suhkrut
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (ingl. k. Cumin), mitte kasutada nn. hapukapsaköömneid (Caraway)!!!
1 tl hakitud rohelise tšilli konservi
1 sl värskeid koriandrilehti

Taigna valmistamiseks sega õlu ja jahu paraja konsistentsiga massiks ning lisa lahtiklopitud muna.
Seejärel lisa kõik ülejäänud ained peale kala ja lase seista ca 10 min.
Lõika kalast risti kiudu ca 1,5 cm laiused jupid.
Kuumuta õli fritüüris või wok- pannil 180- 190 C° või kuni saiakuubik pruunistub selles 30 sekundiga.
Kasta kalatükid taignasse, seejärel frittige seni, kuni tükid omandavad ilusa kuldpruuni värvuse.
Võta välja ja aseta mõneks minutiks majapidamispaberile, et eralduks liigne õli.
Serveerida hapukoorega, millesse on segatud natuke tilli ja punast kalamarja. Head isu!
Palun oota