Otsi

Haug talveks

01.06.2004 15:36
Fileeri haug(id) ära. Keeda peadest uimedest roost puljong, millele võid ka kohe lisada kõik marinaadiks vajalikud maitseained. Äädikas pane ainult hiljem, muidu aurab ara. Marinaadi juures kasuta oma fantaasiat, a sibulat ära pane. Kui ei viitsi kraapida, võid fileel naha ka ära lõigata. Nüüd lõika fileed ca näpupaksusteks kangideks, kasta muna ja jahu sisse ja prae kenasti kuldpruuniks. Omapärase ja hea maitse andis kalale praadimisel sinepiõli. Tea kas seda saab veel kuskilt. Võid ka paneerimisjahu ja muna sisse väheke soola ja sidrunipipart puistada, kuid pole ka väga lugu. Marinaad annab peamise meki. Nüüd lao need kangid kenasti purki. Liiga täis pole vaja toppida. Kalla puljongist tehtud marinaad keevalt peale ja pane kaaned lahtiselt peale. Puljongit jäta väheke järele. Hommikul on purkidest osa puljongit läinud. Ära hakka juurdlema, kes võttis, vaid kalla purgid täis ja keera kaaned kinni. Nüüd vii purgid keldrisse ja lao riiulisse. Kallerdab kenasti ära.Aastaarvu pole vaja sildile panna, sest niikaua niikuinii vastu ei löö.
20.08.2008 13:22
0
7
Junnil hää retsept ja mul siin puljonks muliseb ja filee ootab praadimist. Aga oskab keegi täpsustada kas see puljong mille hommikul purkidele peale valan, kas see peab ka keev olema või külm?
20.08.2008 13:28
1
2
Loomulikult kuumalt tuleb seda kõike teha!
20.08.2008 13:46
0
1
Siukse ´´taasavamise´´metoodikaga küll neid keldrisse pole mõtet viia. Kui kala purgis pane kaaned lahtiselt peale ja keeda purke pool tunnikest . seejärel keera kaaned kinni ja võid nad paariks aastaks keldrisse unustada - asja nimi on konserveerimine.
20.08.2008 13:57
1
0
retsept on hea kui oled marinaadi sõber. minule marinaadist rohkem maitseb värskelt praetud kala. nagu öeldud, munas ja jahus. selleks fileed sügavkülmas hoian ja praen kui isu tuleb. rootsud hoian ka sügavkülmas, nendest teen suppi, kastet, sülti.
20.08.2008 14:14
0
1
junn kaua seisab su retsept?Kas paar nädalat?
20.08.2008 14:21
0
0
Eks keeran midagi valmis, läheb nässu siis läheb. Kogemuse võrra rikkam vähemalt.
21.08.2008 21:58
0
0
Keerasin ühel purgil kaane maha ja väga hää kraam! Ilusti ära ka kallerdand. Leiva ja õllega läheb libedalt alla! Kaua säilib, ei tea. Arvan et enne saab otsa.
22.08.2008 09:08
0
0
seda muidugi vertuska.Kuidagi seda kraami kauemaks tehakse.Haue aeg alles tuleb,kes seda kohe ära jouab syya.
22.08.2008 21:36
0
1
miks sibulat panna ei või?
22.08.2008 21:40
0
0
Sibul rikneb muust kraamist kiiremini,Aga kuidas selle säilivusajaga ikka on?
22.08.2008 21:44
0
1
Lõpetasin teise purgi just. Rohkem ei taha, kõrini, haugist on täiesti kõrini. Jätan ülejäänd purgid talve ootama, lähvad hapuks, viskan minema. See aasta enam haugi koju ei vea.
22.08.2008 21:50
0
0
Mul ammu körini hauest,selle pärast tahangi teada,kaua säilib,et talveks hapuks ei läe.
22.08.2008 23:56
0
0
miks nii iroonilised mehad siin ! Tubli naane ja asi vask!!! 5++ ka !
08.11.2008 19:35
0
0
ma küll veits teemast mööda, aga kuidas täna keila jõe haugiga oli, kui keegi käis. Ise käisin, aga landist jäin ilma(kala ei saanud)

06.05.2009 17:50
0
1
Haugi aeg käes ja tõstan teema ette. Väga hea retsept. Keerasin just purgil kaane maha, kurat lausa sulab suus! Kapis veel kaheksa purki õnneks alles.
06.05.2009 18:28
0
0
noh vertuska kuidas tegid siis kas lasid hommikupuljongi keema või külmalt?
06.05.2009 18:32
0
1
Keema ikka. Eelmine aasta purgid külmikus mingi 3 kuud ilusti säilisid, siis otsa said.
06.05.2009 18:48
0
3
Peaks proovima.
06.05.2009 19:42
0
0
selge proovime järgi
06.05.2009 19:48
0
1
valmistute talveks? õige kah...krt teab kuhu see Padar oma emisaaridega selle asja tüürib. Ise peaks vist Lasnaka korteri jaoks puid varuma ka hakkama. Odavad ja aina odavamaks läevad....samas kui KÜ liikmetel järjest enam pee majja tuleb.
17.05.2009 11:14
0
0
Sama retsepti alusel võib ka ilma paneerimata haugi purki panna, lihtsalt fileetükid pehmeks keeta, purki laduda ja marinaad peale, kuumalt kinni.Olen tuulehaugi sama retseptiga teinud, no on ikka hea koos sügavkülmast võetud valge viinaga...
17.05.2009 22:53
0
3
Ehh nyyd oleks hea retsepr suurema koguse marineerimiseks vajalik.Ka tahaks kuulda,ehk kellegil on uusi retsepte tekkinud nyyd kevadel kus haugi roppu moodi.
02.10.2009 11:27
0
2
suitsetanud ja õliga purki pannud ka - muidu ju lahja kala
30.03.2010 22:25
2
2
Kui puljonksi keedate võtke silmad ja lõpused ennem ära - jääb ilus selge vedelik, kuna need teevad puljongi häguseks.
15.08.2011 17:35
0
1
Kalad puhastatud, kohe hakkan praadima ja puljongit keetma ja proovin järgi selle retsepti.
19.11.2012 16:32
0
1
Tegin järgi. Väga maitsev. Eriti hea kui süüa koos klassikalise muna majoneesiga
5+
04.12.2012 15:22
0
0
njaa.....üx sõber andis 3 aastat tagasi linaski säilitise purgis (mitte konservi) vaid marinaadis tehtud.krt.siiamaani pole ihnanud ära süüa.aga tundub välimuselt vaata et nigu eile tehtud......
04.12.2012 15:32
0
0
to tublile säilitajale alfi
Nüüdseks on see konserv valmis" saanud -muutunud mürgiseks
Head isu
04.12.2012 18:19
0
0
Mool kah üks vähemaste 5 aastat kapis.Mõtlesin juba ära oodata aga nüid ootele jätan.Puhuks kui HH külla juhtub

Aga kui tõsiselt-põle marinaadi mürgistumisest varem kuulnd?
03.01.2014 16:09
0
2
Tahaks ka täna purki panna haugikest. Küsimus siis selline - kui valan kuuma leeme purki ja keeran purgid kinni....kas sellest piisab, et kala säiliks 1-2 aastakest? Või on ikka vaja veel potis kuumutada neid purgikesi ja siis lasta jahtuda?
03.01.2014 16:16
0
1
Milleks vaja 2 aastat säilitada midagi sellist? Punkrit komplekteerid?
03.01.2014 17:25
0
3
Ilmalõpp tulekul ju, loomulikult peab punkrisse varuma.
03.01.2014 18:00
0
0
Vot äkki tahan 10kg korraga teha ja isu läheb üle?
03.01.2014 18:01
0
0
Või siis kuidas teha, et säiliks 6 kuud? Kus maalt see vahe sisse tuleb, et küsida võib :o?
03.01.2014 19:23
0
3
Külmikus säilib küll 6 kuud selle Junni retsepti järgi. Ma tegin korra nii et keetsin peades, fileerimis jääkidest vägeva puljongi, kalatükid praadisin ära ja ladusin koos praetud paprika, sibula, porgandiga purikidesse. Puljong marinaadiks, lasin potis purgid kuumaks, lasin koos marinaadiga tiba muliseda ja kaaned peale. Viimane purk seisis külmikus üle poole aasta ja ikka väga timm. Mässamist ainult palju.
03.01.2014 19:27
0
2
konserveeritakse ka sibulat miks siis mitte seda juurde lisada?
03.01.2014 19:41
0
2
Panin kala purki, loodan parimat
08.01.2014 10:16
0
0
tervist!
tahaks niisama mingit head marinaadi retsepti,eelmine kord tegin,jäi veits lahjaks ! ei mäleta ka õieti!
haug oli kaaluga 5kg ja 100g!

kuda nüüd marinaadi teha? tahaks tavalist koduse marinaadi retsepti!
08.01.2014 11:09
0
1
Ei ole keelatud maitsta, mis potikeses keeb. Muidu loorberit paar lehte, mõni vürtspipar, a 30 tera pipart, soola, hiljem äädikas.
08.01.2014 11:36
1
3
Aga marineeri see kala ju nii, nigu 62-le meeldib.
Kirvega juppeks (koos soomuste ja soolikatega), kõvasti soola, purkidesse ja kolmeks aastaks sooja kohta seisma
08.01.2014 11:48
0
1
Hr.urdu retseptile 15 punga.Tahaks seda valmistoodangut näha-kaugelt.
08.01.2014 12:01
1
1
tegin juba valmis !
no see pane mõned terad jne see ei obi mitte!
08.01.2014 12:02
1
1
suhkur,porgand,sibul jäid su retseptist üldse välja ju
08.01.2014 14:34
0
2
No näed, hakkab tulema! Peaasi, et hea saab.
08.01.2014 19:30
1
0
siuke küsimus,et kui sai liiga vähe äädikat pandud,kas sis võib hiljem juurde lisada? lihtsalt panen marinaadile juurde? või panen keevasse vette,segan ära ja valan peale ? või kuidagi kolmandat moodi ?
09.01.2014 15:00
1
1
äädikat pole vaja keema lasta, seega võib vast hiljem ikka juurde panna.
08.06.2018 11:15
3
11
MUIDE, kertexil  VÄEGA ilosa' kikkaseene' JOOSUL!   laugh
15.11.2018 20:09
7
3
Keegi hea haugikotleti retsepti ehk avaldaks?
Viimane aeg varumiseks.
Ilmselt varsti jäätab.
PS!Seente marinaad ei huvita, neid asju on mul keldris purkides piisavalt.
Hea seeneaasta oli!
 
07.02.2019 16:56
1
9
Haugi kotletitainas tee samamoodi nagu muidu sealiha kotletitaigen. Mõned panevad haugile ka seahakkliha juurde, kui tahad ehedat kalamaitset siis tee ainult haugist. Paljud väidavad et haug on puine ja, lahja, seepärast soovitatakse lisada seahakkliha, minu kotletid on saanud alati mahlased, isegi üle 7 kilo havi. Kui saaki on lisa ka mõne muu kala hakkliha (latikas, koha, ahven) tuleb huvitavam mekk. Hakitud sibul, küüslauk, pipar, sool, muna on põhikomponendid. Mina riivin ka ühe porgandi ja kartuli (kartul on saia eest). Lisan ka majoneesi või hapukoort (ca 150ml, oleneb palju hakkliha on), kui on võid lisada veidi magushapu tsillikastet. Sega ära, lase seista umbes 10-15 mintsa, sega uuesti, maitse, vajadusel timmi juurde soola või pipart. Mõnikord olen pannud sinepit aga hästi väike törts. Peale majoneesi panekut võib algul tunduda tainas vedelavõitu, seistes säheb tahkemaks. Saab hea! Mina olen nii teinud ja olen rahule jäänud alati. Head katsetamist!
Palun oota