Otsi

Siiakala retsept

05.09.2006 20:27
On kellelgi mingi huvitav retsept siiakala soolamiseks ja säilitamiseks?
05.09.2006 21:08
1
endalgi just üks 2 kg siig külmkapis ja tahtsin just sama teemat püstitada. Teab keegi ehk ka mingit head retsepti, kuidas siiga ahjus valmistada. Otsingut kasutasin, aga suurt midagi ei leidnud?
05.09.2006 21:17
0
millest on tehtud väikesed tüdrukud? aga siia kala?
05.09.2006 21:20
0
mina ootan siiakala püügi retsepti..
wuudi on siiamees või?
05.09.2006 21:22
0
Hapu jutt puhas kuld.Siig põle grillis miskit.Ädapärast otse pannil praadida võib.Kui viimane nälg käe.
Soolates soomuse rahulikult selga võid jätta.Ise paar tundi teist ühtepidi hoid.Ja siis teise külje keerand.Ühtlasemalt läbi tõmbab.Ja fooliumi asemel lihtsalt toidukilet katteks anumale piale tõmmand.Mõni tund jahedas ja valmis ta oogid.
05.09.2006 21:23
1
wuudi on käe siiaseks saand küll jah. korra katariinal, korra muugal.
05.09.2006 21:39
0
wuudi, kas naaberpüüdia andis kala katsuda+
05.09.2006 23:54
1
Ei midagi kummalist.
Võta soomus maha ja sisikond välja,pese voolava vee all puhtaks ning fileeri.
Fileed pane paberkäteräti vahele pooleks tunniks tahenema.
Siis soolad - 1kg siiafilee kohta 80 g merisoola ja veidi suhkrut.
Ööpäev soolas ja siis purki,kui on veel mida purki panna.
Soolvesi peab kala katma ja kõigepeale tilk oliivõli (extra virgin) ja kaan kinni.
Hoiad nagu ämma - pimedas keldris

05.09.2006 23:57
3
milleks see soomus maha peab käima?
06.09.2006 00:06
1
Siig kõlbab niisama ka saia pääle määrida, mis tast veel purgis lörtsida.
06.09.2006 00:12
1
Aitäh Limonka! Oleks hea kala ära lörtsinud. Tavaliselt olengi seda sinu pakutud
varianti soola ja pipraga kasutanud. Aga 2 kg tundus selleks suht palju.
06.09.2006 01:03
0
kunagi, MITTE KUNAGI ei ole siiga LIIGAPALJU!
06.09.2006 01:05
0
vahetan värske siia paarinädalase sügavkülmas olnud tursa vastu 1:2 siia kasuks, kui extravärske siig, siis 1:3 ja ikka siia kasuks



kes teab, äkki leidubki keegi
kai
image
06.09.2006 10:35
0
arx69:kas Norras siis siiga ei saanud et turska siia vastu vahetad?
06.09.2006 11:25
0
Siia sisikonda tursamaksa vastu ei taha vahetada? 1:1?
06.09.2006 17:57
0
arx69: on küll vahest liiga palju. Mu kasuisa Vergi kandis tõmbas alles hiljuti iga päev vähemalt 10 siiga välja. Nüüd pole uurinud, kuda tuleb. Püük käib muidugi võrkudega 10-15 meetri sügavuselt. Sai korra ka paadiga tonkatamist proovitud, aga meri on nii kõntsa täis, et peale suurte silopuhmaste ei saand miskit.
06.09.2006 18:06
0
Aga retsept - värskelt ikka kõikse pärem, ehk siis äkiline.
Kahe taldriku vahele õhukesed siia fileelõigud, soola, pipart, nats tilli ja tiba hakitud mugulsibulat. Raputad mis jaksad kuskil 5 mintsa ning keele viib alla raip.
07.09.2006 10:46
0
Lõika õhukesed viilud, natuke meresoola, riivitud sidrunikoort ja paar pitsi viina sega hulka. Hommikul tuld! Ülikõva maitseelamus.
15.12.2012 20:01
0
Maa tegin nii: poolekilose siia fileerisin ja lõikasin väikesteks tükkideks, panin karpi, sinna 3teelusikatäit jämesoola, 1teelusikatäis suhkut, noaotsatäis peent valget pipart ja kanamuna suurune sibul tükkideiks. Seda segasin ja raputasin veitsa, siis panin selle kemüüse happnikuta kilekotti ja ööseks külma.. oli küll hää
Äkki kelegil miskit nõksu lisada?
15.12.2012 20:35
0
Kuna siiga on peaaegu alati vähe. Tee öko majandust. Kõigepealt soomus maha. Mida värskemalt seda libedamalt tuleb. Siis tõmbad fileedeks ja jätad naha külge. Nahk allapooke kile peale. Peale mis omale mekib kas ainult sool-pipar---Sool sidrunpipar till petersell jne. Ka suts suhkrut teeb ergumaks. Siis kilel servad kala peale ja kui on kannatust siis siis hommikul röstitud saiale fileerimisnoaga lõigud otse nahalt viilud. Pole nõusid pesta ja viimases hädas kaabid naha alt veel parimad raasud. Raskel ajal lased ka rookimis jäägid (selgrood ja uimeotsad ) soolast läbi need aitavad juba samal õhtul tarbida. Kassid saabad sooled ja pead. kanad nokivad soomused. Kaduma läheb ainult siia rookimisel lenduv kala lõhn.
15.12.2012 20:47
0
Parandusettepanek-01.Jäta soomus võtmata.Säält edasi,kut sirpe soovitab
16.12.2012 13:56
0
Noo siis vägavalesti miskit ei teind
a jah mis mõte sellel soomuse mahakraapimisel oo?

Kas gurmeed soovitavad ikka nagu forelligi suurtemate tükkidena nahal soolata ja just enne söömist lõigata parajad õhukesed viilud?
16.12.2012 14:24
0
tiit001. Kõik sõltub soolatava kala suurusest ja ajast, mis soolamisest tarbimiseni jäänud on. Lõhe ja forelli kiirsoolamisel matan fileed soolakuhila alla niimoodi, et kala näha ei jäägi. Hoian seal, kuni kogu sool on kalast niiskuse välja imanud ja läbi niiskunud. Kohe peale selle kaabin soola maha ja lõikan õhukesed viilud, mis laon vaagnale nii, et iga järgneva viilu serv oleks 3-5mm. madalamal. Hoian hommikuni külmikus ja selleks ajaks on soolsus ühtlustunud. Peale viilutamist on soolane ainult pealispind. Teistest soolamismoodustest ei viitsi praegu kirjutada.
16.12.2012 15:07
1
Peaaegu nõus Sirpega, ainult pipar veskist ja juba saia peal olevale kalale. Soolamise käigus soola, suhkrut, tilli. Mitte kunagi pipart. Värskelt jahvatatud pipar enne söömist - see on point.
18.08.2013 22:43
0
Lähed püüad Siiga nii 30 tk päevas,siis osa soolad nagu sirpe,osa praed.osast teed kalasuppi ja kotlette ka,siis võtad õnge lähed püüad veel 30 tk jne jne. Siiga on vahest nii palju et sügavkölm ei kipu mahutama,,.....lol a jah kuskil 30 tk ikka suitsutad ka ))))))
18.08.2013 23:06
0
vaiki kui võid
18.08.2013 23:43
0
midagi siin ei klapi-kui kala on nii palju et ainult tiri siis milleks seda sügavkülma -värske on ikka palju parem ju. PS. ,,Ameerika jutud,, IRW!
19.08.2013 01:34
0
Aga Siiakala ei saa pyyda aasta ring.
21.10.2013 19:01
0
praegast tuleb siiga ja täitsa normaalselt
21.10.2013 22:28
0
Kus tuleb siiga?!
21.10.2013 22:35
0
Ma tean kust kuid ei ütle
22.10.2013 07:20
0
hakkab Kurkse liivade peal kudema varsti.
23.10.2013 19:29
0
Merest tuleb siiga
23.10.2013 19:33
0
rannas kll ümmargune 0 ...
Palun oota