Otsi

Marineeritud lõhe

17.12.2007 11:58
500 g löhet vöi forelli
3 spl meresoola
1 punane sibul
Marinaad:6 dl vett
3/4 dl punase veini äädikat
1 dl suhkurt
5 valge pipra tera
4 nelki
1/2 tl sinepiseemneid
2 loorberilehte

Pane fileedele soola,lase vähemalt paar tundi maitsestuda.
Sega marinaadi ained kokku,keeda ja jahuta.
Viiluta sibulad,löika kala 3 sm paksusteks ribadeks ja veel kaheks.
Tösta kalatükid ja sibulad klaasnöusse ja vala marinaad peale.
Lase vähemalt ööpäev seista.
17.12.2007 12:00
0
0
Täpsed kogused on algajale - mina teen tunde järgi ja tunnetega...
17.12.2007 12:03
0
0
mina ka tunnetega - kuidas muidu !!
17.12.2007 12:13
0
0
Finland -tubli poiss!
17.12.2007 12:25
0
0
kuhu kantti vöiks sööma tulla ja tutvuma menyyga...?
17.12.2007 12:33
0
0
tee ise ja istu oma söömalaua taha -koos söpradega ja NAUDI...
17.12.2007 12:35
0
0
Tegelt ma praegu talvepuhkusel - löpuks ometi jöulud vabad,rabasin suvel kövasti tööd teha nii,et talve üle elab!
17.12.2007 12:41
0
0
muidugi hea,head puhkust !! Käi ka usinasti kalal !
17.12.2007 12:42
0
0
Mida sinepiseemned asjale annavad?
17.12.2007 12:48
0
0
möningatele marinaadidele pannakse - proovi ja saad teada - seda peab maitsma...
17.12.2007 12:51
0
0
esimese ropsuga lugesin, et - mineeritud lõhe
17.12.2007 15:07
0
0
tu lovitar8! respect saare mannile, aga kas lõhe marineerimine pole mette raiskamine??? lõhe nagu soolatult tai grillitult mega!

lugupidamisega kõigi saare naiste austaja šokolaadibatoonike
jaz
image
17.12.2007 15:14
0
0
Minu reaktsioon:

ei-ei-ei-ei-ei!!!!!!
Miks Neptunuse loodut jumalikku kokteili (sool+lõhe) rikkuda?

Maitseasi. Kakelge!
17.12.2007 15:17
0
0
ma küll prooviks seda retsepti. Miks te arvate, et marineeritud lõhe pühaduse teotus on?
17.12.2007 15:18
0
0
lovitarile tänks ja pane ikka repsette üles! Igatahes proovin ära.
17.12.2007 16:00
0
0
Maitse üle ei vaieldagi,vaid kakeldakse!
Soolatult ja grillitult om töesti hää ja ahjus kah,kuid vahest tahas ju miskit teistmoodi teta.
17.12.2007 16:07
0
0
Maitse üle ei kakelda vaid naerdakse
17.12.2007 16:40
0
0
naerame koos - ise lähed tasahilju löhet marineerima.Vaata,et sa siis naerdes kurku ei tömba!
17.12.2007 16:54
0
0
.......ai sa saadanas oled Lovitar. Präägast kõht siukst näugumist teeb ja nüüd siis loen mina seda su retsepti siin ........... khmkhmkhm..... valus.......
Parem lähen koju ära ja kokkan midagi enne kui klaveri täiesti kasutamiskõlbamutks ilastan.
17.12.2007 17:00
0
0
Keetkem pelmeene seltsimehed!
17.12.2007 17:31
0
0
lovitar8, põhimõtteliselt pihtas. Olen uutele kulinaarsetele elamustele vägagi avatud
Ainult, et seda va lõhet, mis konksu otsa jäänud, saan veel vaid ühekäe sõrmedel ülesse lugeda.
17.12.2007 18:41
0
0
metsaline, meil on poode ka EW-s.
17.12.2007 18:54
0
0
kas lovitar8 simpust oskab midagi teha...?
17.12.2007 20:53
0
0
metsaline; kirjas ju oli et forell võib ka olla
18.12.2007 23:30
0
0
Ma oskan paljutki teha - kuid ,mida teen,teen hästi ja tunnetega...
18.12.2007 23:35
0
0
ou!
18.12.2007 23:48
0
0
lovitar, lõhet ei marineerita, lõhet soolatakse.
19.12.2007 01:03
0
0
aga snickers, mu poeg!

kuidas vahepeal läinud on?
19.12.2007 08:40
0
0
Kuule JOHAN - mis sa norid?Vahelduseks MINA marineerin jöululauale ,loomulikult soolalöhegi ei puudu sealt.
Ja sa kappa parem postkontorisse - su saak ootab sind!
Vabandan vääga,kuid käisin palja pääga väljan ja külmetusin...Kuid parem hilja kui mitte kunagi...Ja muide,mulle maitseb šokolaad - tume šokolaad !
Ja aastavahetuseks teen ahjulöhet - soomused jätan selga,sest soomused toovad uuel aastal önne ja rikkust!
Kaunist jöuluaega sulle!
19.12.2007 09:02
0
0
Lõhenahka võib ka praetult süüa.
Koos soomustega muidugi...
19.12.2007 09:13
0
0
to Juhan1! Tänan issi, hästi läheb.olen vetteminekust ja kalalaskmisest kaua eemal olnud.see ei ole muidugi tingitud sellest, et ma tahan olla sinusugune C&R mees, vaid viimane kord külmetasin kõrva ja hambad ära kui jääsupis solberdasin.aga kuna toimub kliima soojenemine siis varsti saan aastaläbi vees olla.plaanin ennast isegi ümberlõigata dr.salvatori juures, et paigaldada endale noore hai lõpused.
19.12.2007 09:21
0
0
Mul käis ka külm körvust läbi!Seda ei tahaks küll kellegile!
Kohevat lund,paksu jääd ja hääd kalasaaki !
19.12.2007 15:21
0
0
JOHAN 1 --- vaata palun oma hot,i !!!Täitsa jama so tahtmistega!!!
19.12.2007 15:29
0
0
Keemia ei ole kunagi minu tugev külg olnud, kuid ühel laual soolatud ja marineeritud lõhe? Tundub kui hapukoor vahukoorega. Teisalt, kes siis käseb korraga mõlemat tarbida, valik peab ju muidugi olema
19.12.2007 15:42
0
0
Oi mees,sa pole pidulauda veel näinudki!Seal puha mitut sorti salateid veel ja heeringat mitut moodu , seeni ja seapraadi, hapukapsaid ja verivosti, kriglit ja kooki, sülti teen koa,kuid aastavahetuseks.Ja veini ikka ka - ohtrasti veini!!!
19.12.2007 15:44
0
0
metsaline - hapukoor ja vahukoor,sega kokko,lisa vahukoore tugevndajat ja saad vääga hää koogikatte !
19.12.2007 16:27
0
0
vahukoor ja kohupiim koos ka hääd!
19.12.2007 16:28
0
0
Seda, et ma pooltki veerandist näinud ei ole, loodan ise ka. Annab motivatsiooni. Ülalkirjeld pidulaud siiski päris võõras ei tundu. Minuga aga see viga, et kui pool selest kõigest ära proovida on uni varsti tulemas. See ei ole ju eesmärk? Sellepärast on parimad mälestused mõnest hiina restoranist ja ka surinaami oma meelest ei lähe. Mida nemad kõike kokku ei pane... Tasakaalu saavutavad siiski.
Loodetavasti ei jäänud nüüd kõlama, et ma salatist, seentset, seapraest ja kõigest muust lugu ei peaks
19.12.2007 16:36
0
0
Oh metsaline - pirukad ka veel!Ja küüslaugu - singirullid!
19.12.2007 16:42
0
0
Armas oled, Saarepiiga!

Ma ei tahtnud olla väga pealetükkiv aga usu, kui aadress on olemas, siis saab kompenseeritud.
19.12.2007 18:49
0
0
Johan,ike - no olen ma ikka sooga ädas!Käisin ekstra so pärast oma tuttava papi käest marju toomas ja siis veel see öudne magus...tead,egas iga aasta neid saagi _ ikka üle aasta.
Oh ei saa jöua neid moole kompenseerida! väike IRW...
20.12.2007 15:46
0
0
Piinlik...
20.12.2007 16:37
0
0
tundub maitsev! Proovin kunagi järgi!
20.12.2007 17:11
0
0
need saare naased on ullud süia soperdama. no aga missa ikka teed. mehed keik merel ja telekas ka aint 2 programmi ku taldrikut pöle. kahju, et ise sööma ei pääse :0(
20.12.2007 21:44
0
0
Sa viik paistad seda saare naise elu öige hästi tundvat,kuid kuda sa ise siis kodu istud,kut keik mehad merel om?No om sool ikka tragi eit,et laseb sool kodu istu!
20.12.2007 21:52
0
0
Miks te mudu kena kala.Nõnnaviiti ää rikute?
20.12.2007 21:52
0
0
ma praegu talinakodus. saarekodus pöle ahju sees, see sünnib tarvitada jälle alates märtsi löpust ja kah aint kord nädalas, et väga ei kulux.
21.12.2007 06:47
0
0
hea retsapti eest võiks ka vahel musa kuulata--- muidugi oma mehegahttp://youtube.com/watch?v=twIzp_lICnc&feature=related.
21.12.2007 08:25
0
0
viik - äi mes sa sääl talinas passid?kobi saarde ja tee uus ahi!
21.12.2007 08:29
0
0
jax2max - vaata mees -sa nagu oleks seda teadnud,kes om mo lemmik...
Sain hiljuti ta uuemate lauludega plaadi,aina kuulan...
Tänud sulle!Ilusat jöulu!
Palun oota