Otsi

kuidas teha vimba

1
2
3
07.05.2013 21:10
0
Suitsutatud vimb väga hää, pisut kannatlikkust ja mõned jahedad õlled külmikus käepärast ning mida sa hing veel ihkad.
08.05.2013 15:08
1
Mulle toodi Soomest külmsuitsu vimmafileed.Suitsetamiseks kasutas spiraalimoodi suitsevat asjandust,aru ei saanud kas see oli spetsiaalne või mis.Protsess ise oli väldanud 12 tundi ja tulemus oli VÄGA hea.
13.09.2013 18:15
2
Sel suvel on vimba olnud meeletult palju. Meie peres on vimba tehtud nii:
* soolatud ja vinnutatud meetodil - seljalt lahti, sooled välja, silmadest rippuma
* soolatud ja vinnutatud meetodil - üks külg filee, teine pool nahk ja soomused
vinnutatud kala säilitatakse meil purkides, sobivad ka tavalised keeratava kaanega purgid. ainuke imetrikk, et kala säiliks on see, et kala peab olema piisavalt kuiv ja piisavalt sitke, purgid ja kaaned peavad olema väga puhtad, kelder võiks olla jahe. aga olen säilitanud ka vaakumkotti pakitult sügavkülmas.
* suitsutanud oleme
* soomused maha, rapid välja, kala mõlemale küljele nahale terava noaga sälgud sisse ja praadida heas oliiviõlis, nii kui pannilt tulevad, kohe sidruni- pipart, soola ja hakitud tilli peale raputada. parim kuumalt, värske rukkileiva, taluvõi ja külma õllega!
* hakkmassiks koos toore porgandiga, segada kokku hakitud sibula, vähese riivsaia, soola, pipra ja munaga. maailma parimad kalakotletid. meil läksid koos roogudega hakkmasinast läbi. soomused ja rapid loomulikult välja!
* samane mass, mis eelmises punktis kirjeldatud - tegime konservideks. proovisime kahte varianti. 1)tegin taignast pallid, frittisin kergelt õlis ja karpi. 2)sama mass läks lihtsalt toorelt karpi. mõlemal juhul läks karpi lisaks ka tomatipastat, sibulahelbeid, hakitud maitserohelist ja maitseaineid

Karpi oleme sel suvel pannud ka: ahvenafilee omas mahlas tilli ja maitseainetega, ahvenafilee tomatipastaga ja vürtsidega, haugifilee tükid friteeritult, tomatipasta ja vürtsidega. Haugist proovisin ka teha pirukat, mis on LIHTSALT VÕRRATU.
Kala pole kunagi liiga palju!
1
2
3
Palun oota