Otsi

Tursamaks

06.11.2009 19:04
Leidsin täna sügavkülmast vaakumisse tõmmatud tursamaksa. Tundub, et oma püütud ja mitte üle 7 kuu vana. Ca, 3 kg.
Kuidas majandaksid edasi? Plaanin ta kindlasti toiduks tarvitada ja öko kütuse retsepte ei sooviks.
06.11.2009 19:07
0
See on küll kummaline, et sina Sirpe selliseid küsimusi esitad!!!!
06.11.2009 19:10
0
Kui kalalaeval töötasin , siis koos vürtside ja loorberilehega konservikarpi ja karbid keema või autoklaavi .
06.11.2009 19:43
0
Praeguseks kellajaks oleks see võinud praetud olla ja pool söödud juba.
06.11.2009 19:46
0
Mnjaa, üks mu lemmikhõrgutisi.
06.11.2009 19:52
0
koprofaagid
06.11.2009 22:18
0
No ei aja karbitajat selle tirtsu pärast soojaks. Tahaks miskit erku!
07.11.2009 09:22
0
laod maksad kaanega suletavasse klaaspurki, juurde natuke terapipart, soola, loorberilehte, (mitte väga palju, pärast juurde panna on lihtsam kui ära võtta!), õli pole vaja, seda tuleb maksa seest. Purk oleks hea enamvähem täis panna. Siis keerad kaane peale ja laod purgid keedupotti, ülejäänud poti täidad veega ja paned selle kupatuse pliidile (kui Sul on gaasipliit või puutuli otse vastu poti põhja käib, siis võiksid mingid lauajupid purkidele alla panna). Lased keema ja keedad mingi 15 min. Tulemuseks peaks olema üsna käua säiliv konserv.Ega muud naljalt teha polegi kui just munaga kohe nahka ei taha panna.Kuulnud olen ka mingist varjandist mis segatakse purustatud apilsiiniga või laimiga(koos koorega)Ise pole julgend teha siiani..)P
07.11.2009 09:52
0
Sidrunipipar sobib ka hästi .
08.11.2009 13:58
0
Kevadise tursatapu traditsiooniline norra söök on möjjö või fiskmöjjö(see on hääldus, õiget kirjapilti ei tea), mis koosneb kolmest osast - tursaliha - tursamaks - tursamari, võrdsetes osades segatud ja keedetud. Pidi ahnel tarbimisel ka kõvematel meestel põhja alt lööma.
08.11.2009 18:43
0
Räägin nagu kommunist kommunistile. Lasin sulada sellel vaakumisse tõmmatud tursamaksal. Tulemiks tekkis jube hunnik õlist vedelikku ja miskid ebamäärased hallollused. Neid praadida või muidu toiduks tarvitad tundus üsna kahtlane. Vaatamata minu karastatud seedeorganismile jäi see laks tegemata.
Aga mul on veel üks kott. Mis sitasti see uuesti. Samas tekib selline kahtluse uss, et külmutamine pressib maksast õlid välja ja järgi jäävad miskid keelmed.
08.11.2009 18:49
1
Ahvi ajud ja tursamaks peavad ikka enne toiduks saamist värsked olema...
08.11.2009 19:02
0
NO MA EI VÕI!!! 8)))!
Sirpe-söö külmutatud maksa(lisada võid ,muna, pipart, sibulat...)
talisman-oled Sa ahviajusid...???
08.11.2009 20:22
1
Pole külmutatud maksaga kokkupuuteid olnud.Siit teda väga ei saa ja Norras pole käind.Sirpe Sa meite kandi mees ?
08.11.2009 20:25
0
Ise ikka poest alati karbiga võtnud ja munavarjandiga pintslisse lasknud.)P
12.08.2012 15:31
0
Soovitan pigem tursa pirukat
12.08.2012 17:53
0
Üle-eelmine aasta Norras sai päris korralikult ilusat maksa välja valitud ja suur-suur potitäis seda praetud. Loomulikult on esimene päev seda süüa väga fantastiline. Leivale praetud maks peale ja paar sibularõngast. Supper rsk!
eelmine aasta valmistusime selleks ette ja võtsime kaasa konservikarbid ja sulguri, et saaks kohapeal kohe karpidesse kaanetada. Kahjuks oli eelmine aasta päris nutune ja maks oli päris korralikult usside poolt puretud. Karbid jäid sedapuhku täitmata, kuid kohapeal ikka niipalju andis tervet maksa valida, et isu täis süüa. Ei tea, kuidas see aasta läheb, eks näis. Jäänud veel alla 30 päeva reisini.
12.08.2012 21:04
1
Kusagilt seda värskel kujul ka saada on? ühekorra Kalaturult sain, mõned kilod. Rohkem pole nigu trehvanud.
12.08.2012 21:10
0
Värskel kujul tursa maksa saamine on ainult peale püüki kaldal. Ülejäänud on külmutatud või siis juba töödeldud kujul kahjux. Mõned kilod on ilmselt kah päris hea kogus ja kenake summa sele asja eest.
12.08.2012 21:12
0
Oli veel kasti sees ja jahutatud..."otse Norrast"
12.08.2012 21:20
0
a mis sa mitme kiloga tegid? Panid purkidesse?
12.08.2012 21:41
0
Jah. Oli ka põgusalt juttu mehega,kes toob norrast kalasaadusi ja arvas,et kui alates 100 kilost tuua siis vast on mõtet.
Üksi sellist kogust ei tarvita ja sinna see jutt ka jäi.
13.08.2012 13:25
0
Võtaks mõne aastase kogemuse kokku. et külmutada pole mõtet. Ikka kohe purki või karpi. Oleme viimased asstad ikka sulgurit kaasa vedanud.Siis ei eksi. Taod karpi ja jaanuaari lõpuks vahis sahvris näjlase näoga ringi.
Ka tomatisse oleme teinud karbis. Aga tomati kogust (tomatipasta) tuleb kindlalt suurendada. Muidu jääb valge kala omas mahlas.
Külmutage marja. Enne ahju(suitsuahju) panekut raputage soola peale. 1, 5 tundi suitsu ja paremat kala ei leia.
13.08.2012 16:45
0
sirpe tellin ka sinult reedese juubelipeoks sakuskat snäkk anzellale. kas sul on veel hõrgutisi valmis tehtud ja kuda oleks kättesaamisvõimalus.
13.08.2012 18:18
0
sellest ssab teha salatit
13.08.2012 23:58
1
jaagup number see ja teine...mida siis ikka sellest maksast teha saab...kas pirukat või salatit...otsusta lõpuks ära!
14.08.2012 23:45
0
Kissell.
20.08.2012 11:30
0
Ikkagi, on siis kusagil müügil kah,jahutatud kujul? Või peab ikkagi rääkima siis mõne maaletoojaga.
21.06.2016 09:29
0
Kui kaua peab olema tursamaksa tegemisel konservikarp autoklaavis ja mis tingimuste juures? Võtan ühelt jahimehelt laenuks seekord Norra autoklaavi ja karbid kaasa, aga tursamaksa valmistamise kohapealt ei oska tema mind juhendada.
21.06.2016 10:34
0
Oleme lihtsalt pajas keetnud Norras 1 tunni ja on OK!
21.06.2016 11:13
0
Klaaspurgiga potis oleme ise ka teinud, seekord prooviks autoklaavi ja karpidega.
14.07.2016 22:51
0
wok pann ja või ,pärast pipar ja sibulapulber , lõpuks soola ja purki- ongi taga.kõvaks ei tohi lasta.(naabrinaine tuleb kohe kohale).
Palun oota