Otsi

angerjast maitsev supp?

27.08.2010 19:23
Oleks kena kui keegi annaks nõu kuidas sellest kalakesest hääd söögipoolist valmistada supi näol.
27.08.2010 19:27
0
Hea et veel kastet ei tee sellisest delikatesist.
too
image
27.08.2010 19:28
0
Vladislav tegi just teles.
27.08.2010 19:28
0
vaata "kalamehejutud" eelmist osa seal õpetati angerjast suppi tegema
27.08.2010 19:28
1
Kas saade ``Kalamehejutud`` jäi nägemata? Vladi valmistas saates angerjast suppi.
27.08.2010 19:29
0
jah sa pole esimene kes seda ütleb...kuna ta mul ainuke ja seegi pole teab mis suur ca 800 g.Siis ei viitsind suitsetama hakata ja mõtlesin ,et mix mitte proovida suppi tast teha.
27.08.2010 19:32
0
kui ainult üks siis pane ta purki,jube hea.
27.08.2010 19:33
0
just sellest mul tegelt se mõte ka alguse sai...ise ei näinud kahjuks seda saadet.
27.08.2010 19:36
0
Kolmapäevases telesaates alles ju verivärske õpetus ?
Eelpraadimist katsetand põle aga tavaliselt nii talitand.
Puhastatud kala seibideks(2-3 cm) ja nõrgale tulele keema.Korjad vahu ära ja enne kui tükid päris ära lagunema hakkavad, tõstad leemest mõneks ajaks välja.Edasi lähevad sisse porgandikuubikud,mõnevõrra hiljem tükeldatud kartul (2-3 tk) ja loorber/pipar näpuotsaga.Siis segad juurde 1-2 keedetud ja purustatud muna ning kui porgand pehmeks hakkab saama,
paned kalatükid supi sisse tagasi.Lõpetuseks podistad koos veidi veel nõrgal tulel,peoga vähe soola ning viimasena tilli.
Lõppmaitsestuse soola ja hapukoorega teeb iga sööja juba ise.
27.08.2010 19:55
0
Tänud kukimuki Proovin järgi

Kuid sellegipoolest nipid nõksud oodatud sest antud teema retseptide rubriiki alles jääb.

27.08.2010 21:27
0
tegin lutsust, sai oivaline. Sellepeale küll poleks tulnud, et angerjat peaks kasutama.
27.08.2010 21:37
0
Aga saarlastel on selline ütlemine, et see ei ole miski kalasupp, kui seal sees ei ole angerjat
27.08.2010 21:51
0
Kuki kaasa keedetud angerjasupist paremat... ei ole võimalik kui oled seda söönud!!! Mina olen.
28.08.2010 10:11
0
võimalusel keeda enne prügikalast leem ja alles sellepeale ehita oma kalasupp, eelmine aasta sai ühel kokkutulekul just nii tehtud ja ..... jagajale jäid näpud
28.08.2010 10:32
0
Millegipärast Vladislav ei õpetanud, kuidas angerjat seest puahastada. Hõõrus limata angerjat veel kuivamaks ja sisikonna eeemaldamise viimast nõksu (neerude e. verepõie) eemaldamist ei käsitlenud üldse ja mul tekib kahtlus, et äkki läks angerjas kõige neerudega pannile ja sealt potti.
28.08.2010 11:16
0
Mul Talismaniga sama tunne jäi...angerjas tuleb sabaotsani lahti lõigata, et neerud kätte saada...mina seda ei näinud...
04.02.2013 17:19
0
mul oma retsept.
Hea ja mõnusa angerjasupi saab siis kui leem keeta
hästi aeglasel tulel ja ilma soolata kiisast v. ahvenast.
Angerjas hõõruda siis liivaga - pesta ja siis jämeda soolaga niikaua kuni nahk
läheb valkjaks. Vaja on veel puhastada sisikond ,neerud ja selgroo alt välja tõmmata veresooned -siis hakkida sama pikkadeks tükkideks kui jäme angerjas on.( alla 500 .g. angerjast head suppi ei saa)
Angerjas panna keema kerge soolaga maitsestatud lahjas äädikalahuses ning keeta poolpehmeks.
seejärel eemaldada poolsoojadelt tükikestelt angerjanahk - soovitavalt ka selgroog - jäävad poolikud tükid.(fileerimisnuga)
Angerjasupile ei panda KARTULIT.
Nüüd kui kiisapuljong on õues jahtunud -valada selge leem läbi kurna potti ja panna sinna keema kaalika ja porgandi peenikesed tükikesed u. 5% leeme kogusest -lisada rohelist ja valget porrut -rohelist rohkem.
maitsestamiseks soola ja musta pipart.keemise lõpus lisada angerjatükid ,lasta keema ja kohe peale seda jätta hauduma.
tunni pärast täitsa söödav.




angerjas tuleb keeta (Tükid ) pooltooreks -siis eemaldada fileerimisnoaga nahk.
05.02.2013 09:15
0
Nahk angrjal on supi parim osa. Ja miks see kartul seal olla ei tohiks? Mingi makaronisööjate valem?
05.02.2013 10:29
0
Hull peast. Jäta angerja nahk rahule.
05.02.2013 10:57
0
Sirpele täielised 12 punkti,hea maitse eest

Kuigi viimase üle alati vaidlema võib jäädagi.
05.02.2013 12:54
0
Ma söön isegi suitsuangerjal naha nahka. Muidugi siis, kui pole selliseks saapatallanahaks kuumutatud.
05.02.2013 14:11
0
Lisaks teemale ka ühe kogemuse. Nimelt Hiiumaal olemas selline söögikoht kui Lest ja Lammas. Kes on juhtunud seal einestama, see ka teab, millest siis jutt. Seal avanes suvel võimalus saada just ANGERJAsuppi. Tahtis keele alla viia...! Ja retsept. Esialgu keema jämedalt riivitud porgand ja peenikeseks hakitud porrulauk. Maitseks sool ja pipar. Enam-vähem 20 minutit hiljem lisada 2-3 cm paksusteks lõigatud angerja viilud ja väikesel tulel 25-30 minutit. Angerjalt nahka EI EEMALDATA ! Supp on valmis ja jube nämma. Ei kartulit, ei miskit muud kui vaid porgand ja porru. Proovige ja te ei pea pettuma.
Edu kõigile !
19.02.2013 20:59
0
kui see angerja nahk nii maitsev ja kasulik on -keetke see ära ja sööge sisse - edu teile.
19.02.2013 23:29
0
Ma just söön otse purgist angerjat kallerdisega....mmmmmmmmm vahetasin idakalda eestlastega kalamarja angerjapurgi vastu ))))))
07.12.2013 22:44
0
Kas on uusi soovitusi angerjasupi osas? Varsti seisab ees 1 suurem angerjasupitegu. Varem olen teinud klassikalist: ohtralt angerjat, sibul, kartul, porgand, sool, suhkur, pipar, loorber, till. Mul on 1 retsept kus soovitatakse lisada ka valget veini ja sidrunimahla. Ei tea kas julgen katsetada... Samuti lugesin kusagilt soovitust kasutada tilli ja peterselli asemel melissi. Kas keegi on proovinud teha Koržetsi angerjasuppi - mis seeni kasutasite ja kas seened angerja maitset ära ei varjuta, annavad mingi erilise maitsenüansi?
Porgandi ja sibula võis hautamise osas - olen teinud kalasuppi niipidi ja ka ilma võis hautamata. On kommenteeritud, et eelnev hautamine võis muudab porgandi maitse liiga tugevaks. Kuidas teil kogemused?
07.12.2013 23:26
0
Parim angerjasupi retsept-püüa kilone luts ja keeda lutsust supp. Angerja teed samal ajal marinaadi.
08.12.2013 23:21
0
Parim retsept angerjale- vii ämmale jalust ära.
Palun oota