Otsi

külmsuitsutamine

1
2
20.10.2018 18:31
0
Keri lehe alla otsa ...
http://grilliguru.ee/borniak-automaatsed-suitsuahjud

1.25 EUR liiter ja ilmselt kui 60L(30x2L) täis kasti võtad saad alla ka veel.
20.10.2018 18:31
1
need spiraalid ja torud väga laastuga ei toimi, pigem peaks olema selline puidu tolmu(peene saepuru) ja peene laastu segu.
20.10.2018 18:39
1
Borniaki puru on väga peen, ei tea miks seal kirjas laastud on  ... .
Jah eks suitsugeneraatoriga ikka asi hulga mugavam ja ühtlasem ole, kellel 150 EUR liiga palju pole.
02.05.2019 18:33
0
Nii...tegin lõhest esimest korda külmsuitsu,lasksin mingi 12 h., Jube kibe sai ja ma ei suutnud seda süüa. Mis valesti võis minna?
02.05.2019 18:49
0
Liiga palju suitsu teeb kala kibedaks. Kas õhu vahetus oli kapis??
02.05.2019 18:52
0
Haava puuga suitsutasid? Või puu koorega?
 
02.05.2019 20:00
0
Poest ostsin hakitud leppa. Õhuvahetust väga ei old jah
02.05.2019 20:01
0
Aa kuidas maitsestada enne suitsu panekut?
02.05.2019 20:05
2
Enne soovitasid mootorsaega lepapuru toota, niimoodi jääb laastule ka paras kogus saeketiõli maitseaineks lisaks. Lisaks sellele võibolla ka liiga palju suitsu? Ise olen kasutanud spiraali lepast kastis, suitsu tekitab see ülivähe ja rohkem polegi vaja, tulemus super. Sügavkülm võtab samuti veidi kibedust maha aga kui enne süüa ei kõlvanud siis muidugi ei kõlba hiljem ka
02.05.2019 20:06
0
Ok sorri jõudsid vahepeal postitada et laast siiski poest.
02.05.2019 20:15
0
Mul kuuse voodrilauast tehtud kast,ega see midagi mõjuta?
02.05.2019 20:15
0
Suitsu oli kõvasti jah
02.05.2019 20:25
0
  Minul sama kogemus - ostsin suitsutamiseks lepapuu puru , toode tuli kibe .
03.05.2019 08:40
2
Aga millega suitsu tekitate, elektriline generaator? Võibolla laast liiga jäme ja põleb liiga intenaiivselt? Mul selline spiraal: https://m.alibaba.com/guide/shop/b-c-room-pellet-smoker-box-stainless-steel-for-bbq-wood-chips-charcoal-gas-grills-cold-smoke-generator-rond_1010486966.html?spm=a2706.8162026.0.0.1a273a64IuKu7k Tellisin samuti hiinast ja maksis 16€, sellega on ikka praktiliselt võimatu puusse panna, ainult et suitsulaastu on Eestist raske leida, sinna ei lähe tavaline jäme suitsutuslaast, vaid pigem nagu puutolm, lepp või pöök, viimane tundub veidi mahedam ja maitsekam. Seda, et kuusepuust kast kala kibedaks teeb, ei suuda nagu eriti uskuda.
03.05.2019 08:44
1
Otsast paned puru hõõguma ja 10+ tunni pärast võtad kala välja, ühtegi eraldi auku kastil õhuvahetuseks pole
03.05.2019 09:30
1
10+ tundi on muidugi päris karm ootamine. Eriti suvel, kui madalaid temperatuure ehk 5-6h jagub ööseks. Päeval +20 kraadise välitemperatuuriga vist sellega väga ei saa kala valmistada?
Ise teen poest soetatud külmsuitsukastiga (Bradley smoker) ja piisab paarist tunnist. Suitsu tuleb sellega päris palju, võibolla peaks Conzales ka proovima 12h asemel 2h kala kastis hoida? Arvan, et kibe maitse on seetõttu, et kala oli liiga kaua liiga intensiivse suitsu käes.
03.05.2019 11:06
0
  Tervist.
 Mul samasugune tossuspiraal , kui kaasfoorumlase tapisaag näidatu , võimalik , et tossuspiraal on hea , aga k rauta s müüdav lepapuru on pask . Kaua see tossuspiraalitäis puru võiks hõõguda ?
03.05.2019 12:45
0
Kümmekond tundi põlebki. Tavaline jäme lepalaast ei sobi, äkki kasutasid seda? Tartu k rautas müüs varem ka õiget külmsuitsulaastu (üsna peen pulber pigem) aga korjati müügilt ära
03.05.2019 12:47
0
Aga tegelikult ei mäletagi enam täpselt, kuidas lepaga tehtu maitses, ammu juba ainult pööki kasutanud (Soome Prismast), aga no söödav oli kindlasti
03.05.2019 12:50
0
Suitsu peaks tulema sealt umbes nagu hõõguvast sigaretist või vähemgi, kibedus võika äkki tulla ikkagi liigsest suitsust? Selline tegemine on muidugi jah sõltuv õuetemperatuurist, kui keset suve tahtmine suitsutada siis juba mingit vängemat süsteemi vaja
03.05.2019 13:53
1
Ok proovin lühemat aega
03.05.2019 15:37
0
ka spiraaliga üritanud teha, panin selle spiraali kuumsuitu ahju põhja aga tuul vist oli õite kõva, tõmbas terve selle spiraali korraga tossama. Peaks vaiksema ilmaga proovima. Puru oli bobost soetatud.
04.05.2019 11:47
1
Vesi kokkupuutes suitsuga teeb kibedaks. Peale soolamist hästi ära kuivatada ja suitsu pigem vähem ja aeg 12h mitte vähem . Kõige pehmem suits on pöögil.
 
04.05.2019 14:28
0
 Tervist.
 Nõnda , suitsutuslaastu kotil kiri: Mustang külmsuitsutuslaast PRO , pehmekoeline , ühtlane ja kooritud lepapuru külmsuitsutamiseks . Sobib kasutamiseks külmsuitsugeneraatoriga Mustang .
04.05.2019 15:21
0
Õige värk, siis ei oska tõesti enam midagi arvata
04.05.2019 16:28
1
  No mis siis ikka , kõik paistab õige olema , peab uuele katsele minema .
04.05.2019 17:52
3
Suitsu liiga suur konsentratsioon ja seisev suits teeb kibedaks.Suitsu võib järgi panna alles siis,kui kala täiesti kuiv.Pesen soolast tulnud kala ära ja sooja ruumi ööseks rippu kuivama,hommikul kambrisse ja tossutaja tööle.Hea tulemuse saamiseks tossutan umbes 20 tundi,selline kala säilib ka väga hästi,ideaalne temperatuur 24 kraadi (võtab kõige paremini suitsu külge,madalama temeratuuriga pikeneb suitsutusaeg.Kui üle 28 kraadi läheb,saad soolast pehmet kala- ühesõnaga tuksis partii) Kalakasvatuses palju teinud ise,tean millest räägin.
04.05.2019 18:08
1
2 tunniga küll õiget külmsuitsu ei saa, ise kasutan borniak ahju ja 8h hoian sees, klotsidega mässajad hoiavad veel kauem. Tähtis on see et kala on piisavalt soolas(liiga pole kah hea) ja kuiv kui ahju panna. Vähese soolaga ja niiske kukub isegi konksust läbi ja tulemus on solk. Katsetamine teeb meistriks
04.05.2019 18:12
2
Temperatuurist nii palju et olen teinud alati kui väljas on 5-10 kraadi vahel ja tulemus väga hea, külmikus saab teha vabalt keset suve. Ise üle 20 kindlasti ei laseks.
04.05.2019 18:17
2
Spiraali kohta veel niipalju, et panna ta umbes 3/4 kõrgusest täis, muidu kipub hõõgumine yle spiraali vaheseina levima
04.05.2019 21:46
1
Kas keegi spiraalis pööki ka kasutab?
04.05.2019 21:49
1
Küsin selle pärast, et puidu freesimisel tekib seda omajagu ja kui sellest kellegile kasu on siis võin sellega varustada. Muidugi kui laastu/jäägi suurus üldse sobib.
07.05.2019 12:10
0
Ahvenas müügil suitsugeneraator, 175euri hind.
1
2
Palun oota