Otsi

Kasskalal kehv maitse

05.10.2011 19:31
Võtsin täna siis plaani valmistada ahjus juuli alguses norrast püütud ja külmutatud kasskala. Tõmbasin pooltel naha maja ja lõikasin tükkideks. Huvitaval kombel on osadel kalatükkidel juures mingi väga vastik ja spetsiifiline maitse. Võiks võrrelda hästi tugeva kalamaitsega. Samas osad tükid jällegi väga head. Kuna valmistasin roa vormis, siis ei suuda tuvastada, millisest kere osast antud kehva maitsega tükid pärit on. Minul see kaelast alla ei lähe, prouast ja lapsest rääkimata. Siiani olen külmikust võtnud ja valmistanud ainlt turska ja need on väääga head olnud. Kuna mõned pakid on külmikus veel alles, siis uurin, et mida ma võiksin valesti teha, et selline räme maitse juurde tekkis? Ehk kellegil mõningaid häid mõtteid.
05.10.2011 19:57
0
sapp tekitab selle maitse arvatavasti-puhastamisel katki läinud ja osad kohad kokku puutund.
05.10.2011 19:58
0
Eks mõni neist oli emis.
05.10.2011 19:59
0
sapp on mõru
oTz
image
05.10.2011 20:03
0
kui külmutad nahaga siis tekib peale selline kollane võie nagu tead küll kus kohas. ise suitsutasin alles yhe ära aga enne seda tegin korraliku pesu ja natuke rohkem soola ja tuli päris 5+. too nahata fileed teine kord.
03.11.2016 00:09
0
Täna majandasin pool päeva kasskalaga, nülgisin, lõikusin, praadisin, keetsin, marineerisin. Minule maitseb ta norra kaladest kõige rohkem, aga krt marinaad ilma zelatiinita ei kallerdu ühelgi norra elukal. Kui vastiku limaga nahk korralikult maha võtta, siis ei jää lihale kehva maitset ja on purgis nagu angerjas, nahal toorelt on küll omapärane imal lehk juures.
10.12.2016 16:12
0
mina söön kassidest ainult põski..neidki toorelt..
10.12.2016 16:21
0
õigemini ostad natuke valmismarinaadi ja sidrunimahla,pool tundi marineerub ja siis korraks sütele nagu shaslõkk...krt.keele viib alla ,sulab suus..krt pidin seda rääkima,tatt jooksis kurku...nüüd tuli veel  jõeka shaslõkk meelde..krt ei saa enam rahu...homme siis veel merikale..värske järele..ml on veel paar pooluppuvat viidikat landikarbis...
Palun oota