Otsi

Kala taignas

07.02.2012 18:31
Kas keegi on proovinud teha kala taignas valmis pannkoogi jahuga. Neid 2 sorti, 1 on ülepanni ja teine paksu pannkoogi jaoks?
Tänud, kui keegi kon proovinud ja annab sellest teada. Muidu Sepaonu retsept on OK, kuid kalal olles prooviks miskit kiiremat valmistamist.
07.02.2012 18:49
0
mina teen pitsapõhja pulbriga.Ja saab oi kui hea.
07.02.2012 18:53
0
Aaaga kirjuta sellest natsa Vilusi.
07.02.2012 19:20
0
Et kõik ausalt ära rääkida pean alustama sellest, et tuleb minna kalale.Soovitavalt ahvena saamise piirkonda.Nu ja siis püüdma
Umbes sedasi nagu siin lingil,
http://www.youtube.com/watch?v=EWXSGmcTsNg
kuid
noh 200 grammised on parajad.

Siis tuleb kuhugi minna, et saaks fileerida.Kas sõbrast kalanaise juurde.Noh sobilik oleks kaasa võtta ka nelgid ja tort.Või lähed pudeliga sõbra juurde.Ära kalu maha unusta.Ja osta poest vilma või mis iganes pitsapõhja pulber
http://www.vilma.ee/

NU
ja siis fileerima
http://toru.ee/view/54bb9b841e40

ja
siis aeg pann tulele panna ja siis võtad pulbri,raputad ta kaussi ja sorts vett, et jääks parajalt vedel, et kala külge kah tainas natsa jääb,ning paned fileed sinna taignasse ja segad ära ning võtad filee haaval ja pannile .
Fileedele paned enne suti soola kah.
Ja ongi valmis.
07.02.2012 19:23
0
A kas pann peab kuum ka olema we?
Btw..viiekas Vilukale nahh!
07.02.2012 19:26
0
Nuh pannile kui peale sülitad ja särisema hakkab, siis on õige aeg kala peale panna.
Aga kui ei särisenud, siis oleks mõistlik oodata ja hiljem uuesti sülitada(Ehk siis on juba kuumaks läinud)
07.02.2012 19:34
0
Mina ka sülitan. Naine küll keelab, aga mis siis....
07.02.2012 19:36
2
Kaks korda sülitamine on juba tatipritsimine.Targem on kohe räme nohune konn pannile lajatada ja oodata kuni see särisema hakkab.
07.02.2012 19:36
1
paned tavalise vee asemel mullivee või õlle ja saad peris õhulise ja krõbeda!!!
07.02.2012 19:45
0
Õllegtaignaga olen ise kah proovinud ja said täitsa head(räimed),nii et bandit tõukab teemat nahh!
07.02.2012 19:51
0
sul talisman naine ei jaga nooti.
Minu oma kogu aeg kutsub mind, kui on sülitamise aeg.
07.02.2012 20:15
2
Ja parem saab nii, et fileeritud kalad töötled kuiva jahuga ja kastad maitsestatud ja lahtiklopitud munasegusse. Tunduvalt parem igasugustest õlle-, majoneesi-, pannkoogi- või veinitaignatest.
07.02.2012 20:28
0
õujee, tainateema
ox
image
08.02.2012 10:38
0
Veel hea variant on musta leivaga paneerida...
1)
Fileed jahu(+sool,pipar) seest läbi ilusasti
2)
Siis lahti klopitud muna seest
3)
Võtad musta leiva ja lõikad kooriku ääred ära ja lased leiva kuivas mikseris peeneks
4)
Ja lõpuks siis fileed sealt ka läbi ja pannile


Kõrvale serveerida keedu kartulit hapukoore ja rohelise sibulaga ning väike surakas teravamat ka või õllelimpsi!
08.02.2012 10:45
0
Veel hea variant on valge viinaga planeerida!
08.02.2012 10:46
0
a see muna ja jahuga on paneeritud. siin jut käib kalast taignas.
ox
image
08.02.2012 10:48
1
No kurat peab siis vist ikka uue teema tegema kui teie taigna teemasse minu paneering ära ei mahu.

Raisk teen või 500 teemat ja proovigu keegi teist oma tainastega sinna trügida !
08.02.2012 10:50
1
no sorry noh
08.02.2012 10:53
0
Irw ox.
ox
image
08.02.2012 10:57
0
Ei tegelt ei mõelnud kurja kuid arvan ,et oma paneeringu jätan ikka siia teemasse persetama kuni M.Laari interneti kasutus hakkab teemasid kitsamaks tõmbama!
08.02.2012 12:02
0
Krt kui juba paneerimiseks läks,siis proovige ka muna ja tatrajahuga,tegin nädalavahetusel ja ei saanud viinagi välja võtta kui kauss juba tühi oli...
08.02.2012 13:44
0
rsk ma teen siis valesti, kõigepealt munaga üle ja siis jahusse. Talisman, miks sa teistpidi teed?
ox
image
08.02.2012 13:52
0
Ennem jahu sellel juhul kui tahad veel ,et midagi muud kinni jääks sinna filee külge- seepärast jahu muna ja siis nt riivsai

A kui tahadki jahuga paneerida/praadida siis enne muna ja siis jahu!
08.02.2012 16:13
0
Tozz. Puhtam, kuivem ja muretum...

Ei mingeid lödiseid taldrikuid.
P.S. Kas sirmikuid ka kastad enne munasse ja siis veeretad jahus?
08.02.2012 20:15
1
Väga viis,külma õlle kõrvale ei oskaks muud tahtagi...
09.02.2012 17:23
1
Taignas või paneeritud kala puhul soovitan maitsestada filee esimese asjana ja siis hakata tainast tegema. Muidu jääb liha seest maitsetuks. Võib ka sutsu paneeringut/tainast maitsestada. Enda üle-prahi taignas kala:
Fileedele parasjagu sidrunimahla(võib ka natuke riivitud sidrunikoort panna), soola, suhkrut, jahvatatud musta pipart.
Paksemapoolne pannkoogitainas, maitsestada sutsu soola-pipra ja suhkruga, nii, et ta jääks kergelt magus + hakitud till.
Kasta fileed taignasse, fritüüri või prae pannil ohtra õliga kuldpruuniks. Serveeri hakitud murulauguga ning hapukoore-kurgi-mugulsibula tartar kastmega. Sakussoon missugune : )
09.02.2012 17:38
1
Kala tuleb paneerida jahus. Fileele ei pane isegi soola.
Maitsestada tuleb ainult lahtiklopitud muna.
09.02.2012 20:23
0
talisman, ma sirmikut pole kunagi valmistand, ei oska kaasa rääkida
26.02.2012 19:00
0
Tänud kõigile!
Pitsa õhuke taigen, tehtud vee asemel õllega, oli kõige parem! Sai kõik läbi proovitud.
26.02.2012 19:22
0
Krt ajasid isu peale,homme läheb pool punase fileest kah taignassse...
26.02.2012 20:06
0
tee väikesed tükid...nii kolm korda kolm senti..siis vast petab ära...
28.03.2012 11:53
1
Fileerisin kiisku, fileed sain poole kilo jagu, kloppisin kaks muna, lisasin majoneesi, jahu ja sortsu gaseeritud vett. Kiisafileed viskasin jahuga koos kilekotti, kotisuu kinni ja raputasin läbi, siis taignasse ja edasi kuumale pannile.
Arvake, mis välja tuli?
28.03.2012 12:23
2
Välja tuli muidugi meriforell, kes kotis elas ja sel ajal kui sina kotti raputasid, kiisad prze pistis...
28.03.2012 15:21
1
Räägi, räägi aga kiisa fileerimine on ikka kole asi, kuid kord aastas kannatan välja. aga prze pistis naispere ja ise kommeneerisid, et kiisk pidi ikka väga luine kala olema aga selles kalas pole midagi torkivat.
28.03.2012 15:30
0
Magusam kui ahvenas, kes seda ei teaks.
28.03.2012 16:06
2
Krt tegin üleeile merikat õlletaignas,sai hää ja eriti hää oli ta järgmine päev külmikust popsimas käia! Nagu haigus,enne ei lõpeta kui kauss läigib!!!
09.05.2012 23:36
0
Nii, nüüd ka siis "õlletaignas" kala proovitud. Nii, et vee asemel taignas õlu
Oli küll hää. OLI
27.10.2018 16:22
1
Tegin makrellifileed õlletaignas, niivõrd rammus amps, et tuleb vist marinaad peale teha.
28.10.2018 08:36
1
Söön just makrellifileed marinaadis, krdi hea on.
28.10.2018 09:00
2
Eile tegin esimest korda merikokre. Tavaliselt kalaletist möödides ma välismaiseid kalu isegi ei vaata. Marokolasest sôber soovitas. Kala on kohati isegi meie vete kaladeat odavam. Igasugused ristluud puuduvad. Ka oskamatule kalasööjale sobilik. Tegin nii: soomus maha, sisikond välja, paberiga kuivaks. Kûlgedele 3 mitte lväga sûgavat lôiget. Nii seest kui väljast maitsestasin soola, pipra, koriandri, paprikapulbri, küüslagu, köömne, punapipra, küüslaugu ja peterselliga. Piserdasin oliiviôliga. 180 kraadises ahjus ca 30 minutit. Soovitan proovida, isegi algaja kokk saab super kalarkalaroaoekaroa teha
28.10.2018 09:02
1
Unustasin pôhilise, mitte meie vate koger vaid vahemere. Nimi on Dorada.
28.10.2018 10:12
4
Täitsa õige jutt, olen ka teinud seda kala. Meie kogred võiks sinna kolida ja nende omad meile.
28.10.2018 14:39
0
Dorada on pigem ahvenaliste sugulane, kui karpkalaliste (koger).
Palun oota