Otsi

haugi kuivatamine.

22.05.2012 19:39
et idee kuivatada haugi..protsess peax olema sama nagu särjelgi.et soola ja siis kuivama..aga kuna kuiva läheb filee siis kaua peab soolas olema?

tänud..
22.05.2012 19:45
0
24h on küll
22.05.2012 19:50
0
Kui suuri sa kuivatada kavatsed?
22.05.2012 20:04
0
24h on palju.
22.05.2012 20:06
0
Kui ribadeks lõikad, siis on kahe 24-ga valmis.
22.05.2012 20:13
2
Havi peaks siiski ikka kuivatama koos nahaga, ära soomustama lihtsalt... jahu-piima kastmes koos rohke värske sibula ja tilliga suudab ka paadunuma kalavihkaja omi seisukohti ümber hindama...
22.05.2012 20:26
0
Kergelt praetud haugifilee mugulsibulaga ja pakk hapukoort peale haudumise ajaks ...minu vaieldamatu lemmikroog kui tihti ei pea sööma.Õnneks või õnnetuseks seda eriti tihti ei juhtu...
22.05.2012 20:31
0
haugist saab igast maitsvaid roogi teha.aga tahax vaheldust ja midagi uut proovida..aga tänud.
22.05.2012 20:36
0
Kuni kilosed lähevad kuivama samamoodi nagu särjed või vimmad. Oleneb nats aastaajast. Suurematega on rohkem jamamist.
22.05.2012 20:38
0
muidu jah, 1-2 päeva soolas ja siis kuhugi rippuma ... peipsi ääres enamus havi kuivatatakse päikse käes ja siis järelkuivama kuhugi viludasse aga tuulisesse kohta... ja kui piisavalt kuiv siis sellisteks 10x5 ja 10x10 cm tükkideks ja kuhugi nõusse söömist ootama...
22.05.2012 20:39
0
Ma testin ka esimest korda.. Minu omad kenasti kuivavad juba... Ma lasin 48h soolavees neil olla. Haugid olid 3-5kilosed.. Eks näis mis vvälja tuleb

http://i48.tinypic.com/2a9v9fc.jpg
22.05.2012 20:47
0
Wapsik - esimest korda kuulen sellisest retseptist. Räägi lähemalt.
22.05.2012 20:59
0
Retsept järgmine.Võta kuivatatud havi, võib olla juba sellisteks parajateks tükkideks lõigatud või siis ka nt külg pooleks või kolmeks lõigatud. Keeda kusagil pool tundi või rohkem/vähem, olenevalt kala suurusest aga oluline on et pehmeks. Nüüd kalal keeduvesi ära. võib ka keeta näiteks koos kartulatega. Kui kalal oli soomus peal siis võta nüüd soomus maha, see tuleb üli lihtsalt. Et hiljem nautida söömist sisi onnüüd hea ka suuremad luud välja võtta. kui need asjad tehtud siis pannile tiba õli. Õli kuum siis lisa kala ja hakitus mugulsibul. pruunista seda segu nüüd seal. Võid ka kala väiksemaks muristada aga see juba maits eküsimus, mulle selline 10x10 tük meeldib. Kui kala ja sibul natuke pruunistunud siis lisa jahu, aga võid ka jahu ennem piima sees ära lahustada ja siis lisada. ja kalla see nüüd kalale. Võid lisada ka kohvi/vahu koort ja tükikese võid... sega hoolikalt läbi ja lase vaiksel tulel aeg ajalt segades keema tõusta... enne tulelt maha tõstmist lisa roheline sibul ja till.. Head isu seltsimehed.!!
22.05.2012 21:17
4
See on umbes nagu kajaka supp. Võtad ämbritäie vett, roogitud suure kajaka ja 100 g erinevaid maitseaineid. Paned tulele ja keedad tund aega. Vahetad vett, lisad 100 g maitseaineid, keedad veel tunni. Maitsed ja viskad koos ämbriga ära.
22.05.2012 21:17
1
see kuivatatud taasleotatud ja hautatud kala on rõve, mitte hea.
22.05.2012 21:23
2
Tatikapõlvest Saares meelde jäänud-kui kardul oli juba pehmeks keend ja keeduvesi pealt kallat pandi pott korraks tuleasemele tagasi koos kuivatet kalaga-küll oli hea...
22.05.2012 21:29
1
No ma ei tea wapsik... See võtab nagu selle "vobla" põhimötte ära kui uuesti vette asi panna. Kuivatatud soolakala põhimõte ongi ikka, et noaga nuudkui lõikad pisikesi tükke ja jood külma õltsi peale
22.05.2012 21:33
1
Tegelikult parajalt kuivatatud haug on väga hea amps. Noaga servast lõigatult.
22.05.2012 21:36
0
jajahh...nii mõnigi mandrimees õhkab seda tuhliste peal keedet vinnutet kala...õndsusega
22.05.2012 21:45
0
Ma esimene kord see kevad haugid kuivama panin. 1,5-2kg lõikasin pikkupidi pooleks, tunde järgi soola peale ja 2 päeva lasin seista, siis naelaga sabapidi rippu. 12 päeva kuivada lasin. Tiba soolased jäid, õlle kõrvale kannatab närida küll, vimma või suure särjega võrrelda ei anna muidugi. Mu arust see kartulite peal kuivatatatud kala aurutamine võis omal kohal olla sügaval hallil ajal kui sügavkülmasid polnud ja kuivatamine üks väheseid viise kala säilitada. Praegu võtaks parem filee paki külmikus.
22.05.2012 21:48
0
norras on selline toode n2gu bacalao see on soolatud ja kuivatatud tursa filee.see on p2ris kallis ja norrakad armastavad seda v2ga.valmistamis viis on ainult natuke teistsugune kui wapsikul enne tuleb 10h leotada ja vett vahetada muidu on tulisoolane.ja l6pp tulemus on tegelt p2ris hea.miks seda mitte ka haugiga teha.

http://www.dybvik.no/default.asp?menu=15&
22.05.2012 22:05
0
kust kohast sa selle soolatud ja kuivatatud tursa filee jutu võtsid
22.05.2012 22:21
0
ise tegin seda
22.05.2012 22:22
0
ses m6ttes et t66tasin seal
22.05.2012 22:22
0
nagel 22. mai 2012 21:17:02

ten points



Kuid tundub, et valdav enamus on leidunud oma emakeele
)) , lisaks
22.05.2012 22:26
0
ja sepa saatsin sulle kirja kui sa norras olid.su naine lubas et sa kirjutad tagasi kui tled nii et ootan vastust mail algab aleksander_to ja nii edasi
22.05.2012 22:31
0
Vertuska. Jälgin siin just ühe silmaga ETV2-s tulevad dok.filmi kus räägitakse kohalikust toidust ja toidu kvaliteedist. Kui see filee mille sa külmikust välja võtad on pärit nt. kalast mille sa püüdsid just ise aga mitte kusagilt taist või hiinast siis võiks isegi su väitega nõusse jääda et kala kuivatamine selline ja selline tegevus aga ... toidulaua rikastamise suhtes jälle on see kuivatatud kala väga hea vahend...
22.05.2012 23:15
0
lol:d mis jutud juba:d
23.05.2012 05:45
1
Wapsikule vastuseks et loomulikult mõtlen ma enda püütud ja ise külmutatud kala. Siin ikkagi kalameeste mitte mökude foorum.
23.05.2012 06:00
0
on mis on, aga tahaks hetkel seda tuhli peal aurutatud räime...ui kuidas tahaks
...võiga

omapüütud kalast on sügavkülm pungil...ilmselt peaks lähiajal väikese reviisi tegema...

parim mis muidugi sügavkülmutatuna...on ahvenafilee
23.05.2012 08:00
1
parim kala on siiski värskelt püütud kuid... havi puhul 2-3 tundi külmikus puhastatult muudab maitse veel paremaks...
23.05.2012 08:17
2
Lugesin teie muljeid ja õpetusi ja hirmus suitsusingi isu tuli peale.
20.08.2013 19:41
0
Kui kange see soolvesi on ka milles te 48 tundi hoiate haugifileed?
26.05.2016 00:46
0
Haugi filee kuivatamisel keegi maitseaineid ka peale soola on katsetanud? et kütaks miskist kala maitseainet ka peale siis ehk saab huvitavam?
26.05.2016 08:20
1
Reeglina haugi ei tohi kuivatada, paelussi oht väga suur. Haug, koha ja ahven peavad saama termilist töötlemist, ennem lauale minekut, kui mingid toidublogijad soovitavad ahvena tartarit, siis on lihtsalt rumalad.devil




























 
26.05.2016 10:56
0
Ons keegi omale saanud ka selle ussi või pigem teooria rohkem.....
26.05.2016 11:09
0
Eesti arstid väidavad, et peipsi äärsetel elanikel 75-80 %-il on paeluss. Põhjuseks, kuivatatud haug ja haugimari.
26.05.2016 17:15
1
Ja pealegi on haugi püüda sobilik niipalju, kui jõuad kohe värskena süüa.
26.05.2016 17:25
1
Ma olen korra kuiva haugi söönd. Rohkem ei taha.
Kuidagi väga puine oli. Ja ega seal peale soola eriti muid maitseid tunda pold jah. Sjärg ja lest on palju paremad, kohavoblast rääkimata
26.05.2016 18:02
1
Ma sain üle-eelmine? aasta Peipsi äärest kotitäie kuivatatud kala assortiid.
Särg-latik-haug. Võibolla oli mõni liik veel, aga ei tuvastanud.
Ei mõistnud sellega muud teha kui õllesõbrast taadile viia.
Särjed sõi selliselt nagu need olid, suuremad haugid leotas tagasi ja praadis.
Hais oli ilge, aga maitsel polnud viga...
26.05.2016 18:03
0
P.S. Kõik kalad olid tervelt kuivatatud.
26.05.2016 19:17
0
Olen haugi kuivatanud samamoodi nagu särge. Aga kilo ja suuremad haugid lõikan seljapoolt lahti(raamatuks). Et paremini kuivaks. Ära väiksemate luude puhastusega vaeva näe, need kuivavad pehmeks, et ei tunnegi hamba all. Urdu on saanud ülekuivanud haugi, nagu tundub. Sest ülekuivatades muutub puiseks. Õigel ajal tuleb tarbima hakata. Mil haugi liha tekstuur on taoline nagu kuivatatud särjel, natuke pehmem isegi. Ei ole saanud veel ühtegi paelussi, kui olen siis vähemalt pole uss mõju avaldanud. Haugil on särjega kuivatatult kerge kõrval maitse, kellele meeldib, sööb kindlasti veel. Aga ei ole halb
29.05.2016 08:08
0
..haugi kuivatan nagut teisigi, käterätiga..
29.05.2016 08:50
2

rabak
[image]
16.01.2016 21:18
14
3
..jummalast selge..
 
29.05.2016 10:11
1
On selliseidki olnud, kes haugi on pesnud. rabak on sellise tegevuse silmnägija vist ise isegi olnud. Võimalik, et sealt siis ka see käteräti nipp.
29.05.2016 16:21
0
..pepulab rabapp võiks üsna kuss olla. Teda  (seda) kuivataks. nigutt naesed vanasti. Keerasid rulli ja siis kaikaga piki roogu..
29.05.2016 16:28
0
ühesõnaga tuleks raiska ennem sügavkülmutada siis ei saa lemmiklooma endale
29.05.2016 16:37
1

rabak
[image]
22.04.2016 21:31
15
10
..aga, mis seal vahet on päris seaga.
 
29.05.2016 16:53
0
..ma arvansama..
29.05.2016 17:16
1

rabak
[image]
20.04.2016 21:07
14
5
..tegelt nuutovi mirjam ütles, sa päris lollakas polegi
Palun oota