Otsi

kalapelmeenid

06.03.2013 17:30
sebisin siis emajõest kogemada koha ning mõtlesin teise supiks teha .kaotsi läks siis sisikond ,lõpused ja soomus.fileest lõikasin ka ribid ja selgroost kasvanud luud välja.nahast ,selgroost ja peast keetsin leeme - ei tahtnud seekord kardulatega jamada.lõikasin siis fileest väikesed kuubikud ning panin metallsõelaga koos ülejäänud supipõhjaga keema-vahtu võtan koos karlaga usinalt.siis tuleb võtta kvaliteetjahu -parem eestimaine -valada kuhja ja koos külma rõõsa koore ja vee ning soola ja anult munakollasega vähe tihkem -tuleb õhem tainas.kui natuke on keenud kalatükikesed-maitsestad oma maitse järgi ja -igatahes rullid pelmeenideks.tulemuseks valgekalasupp kalapelmeenidega - mulle meeldis.kui meeldib ka Sulle -head isu.ära karlat unusta.
06.03.2013 17:46
0
jälle isa koduõlleankru kallal käind, koos karlaga? Võta laiem mannerg, siuke kauss suisa, nigu a62 saab. Pea vahtu võtma, saab rüübata.
06.03.2013 18:06
0
Mu esimene koduõllekogemus oligi sellinne, et läksime naabritüdrukuga (olime 4-5 aastased) keldrisse, kus seisis õllekeha.
Kruusi kaasas polnud ja arvasime, et saab kraanist ka juua.
Kraani ots suhu, kraan lahti ja sama vaht, mis suust sisse läks, see ninast ka välja tuli.
Trukk oli taga...
06.03.2013 18:15
0
masu ajal sai siis kasutatud kalapeadest õlut tehtud-mannerg pidi olema roostevaba.kuna pärmi ei jõudnud osta ja suhkru asemel sai peeti võetud-
tuli tähendab ,igatahes mannergusse sülitada ,sest suus kääris kogu aeg.
läksime siis naabritüdrukuga kolmandal päeval keldrisse proovima ja välja tulime neljandal päeval.selleks ajaks oli juba supp valmis keedetud ja karla kadunud.vot tak vot kak vot.
06.03.2013 18:21
0
Nokib küll, nagu näha...
06.03.2013 18:41
0
Järjekortsed seened.
Palun oota