Otsi

Mida teha värskest haugist?

12.04.2013 20:44
Mida teha värskest haugist .Kas suitsutatult on hea või mitte
12.04.2013 20:48
0
Sprotte olen ise pisihaugidest teinud. Päris head on leivapeale.
12.04.2013 20:49
0
Suuri pole saanud.
12.04.2013 20:50
0
Püüa havi.
Koori soomus.
Eemalda uimed.
Eemalda pea.
Eemalda soolikad.
Keeda 20 L potis 2o minutit.
Pane suitsuahju.
Keeda uuesti 20 minutit.
Pane peale soola, pipart, loorberi lehti.
Keeda veel 10 minutit.
Uuesti suitsuahju.
Lõigu tükkideks.
Vii sirelite alla sitamaja taha sigadele söögiks.
Bon Apetit!
12.04.2013 20:51
3
delikatesso
12.04.2013 20:54
0
Köige parem tagasi lasta vette'!
12.04.2013 20:59
1
puhast kala st. sisikond välja, pea ostast, saba ja uimed küljest, soomus maha....lõika selgroog välja...nüüd sul 2 pm fileed... lõik sellised 5 cm laiused ribad... pane iga riba parajasse fooliumi paberi tükile-tükid peaksid olema nii suured et saad need ilusasti kinni panna- kui kala tükid fooliumil siis raputa peale oma maitse eelistustele vastavat maitse ainet..soola pane esialgu vaid väga vähe ja pärast ahjust võtmist tempi lõplikult... nüüd igale kala tükile kukile supilusika jagu õiget võid ning või kukile oma korda värske tilli oks... foolium ilusasti kinni ja eelsoojendatud ahjus 120 kraadi juurde esialgu 10 minutiks ja siis 180 juurde 20-30 minutiks.... juurde paku pärast ahjust võtmis kas röstitud või pannil kergelt praetud saia viilakas... head isu
AzA
image
12.04.2013 21:00
0
"Sakummi" oleks ühene ja lõplik vastus.
Mismoodi täpselt on tegelikult jumala ükskõik, vähemalt pärast esimest-teist ampsu.
12.04.2013 21:01
0
Kui on jääaugust püütud ja kui eriti mässata ei viitsi valmistamisel, siis aitab välja retsept Vladi kokaraamatust. Marineeritud ja praetud haug.
http://opikook.ee/retseptid_1.html
12.04.2013 21:02
1
aga mina pean surströmmingu coolist haisust ja maitsest rohkem lugu kui pisikestest havinolkidest.
12.04.2013 21:13
0
Maitse asi ehk aga minule suitsutatud haug ei meeldi. on oluliselt paremaid roogasid mida sellest kalast valmistada
12.04.2013 21:17
0
viimase ajal ma pole ka soomust maha võtmud, aga kuna käsi om pihkulõõmisest hell - , siis pikemaid retsepte ei viitsi kribada...
bui
image
12.04.2013 21:18
0
Fileeri (eelnevalt soomusetusta ja eralda sisikond) ja edasi tuhat võimalust Lihtsaim - loputa klopitud munast läbi ja viska pannile... Pole liiglahja, ega liigrasvane, väid nami---
13.04.2013 09:33
0
Lihast tee kotlette.Lisa natuke seapekki, kuna haugi liha väga lahja.Peast, uimedest ja selgroost saad keeta korraliku supileeme.
13.04.2013 10:53
0
Andresel õigus, et liha on suht lahja.Ostad poest valmis peekoni lõigud ja keerad/põimid ümber kala(filee lõigatud pikkadeks lõikudeks) ning ahju 10 minutiks. Umbehää, ülejäänu supiks.
13.04.2013 11:09
0
Taignas ka haugifilee väga timm, parem kui ahven. Suitsuhaug kõlbab salatisse ka väga hästi. Üldiselt võimalusi palju. Meenub ka ühe kalahundi lause et õige söögihaug hakkabki 4-5 kilost, lõikad luuvaba kõhuääre omale ja seljaosa viskad koerale.
srs
image
13.04.2013 11:21
1
Paneerituna saab muarust nii haugi söödavaks, et annad korra kuuma ja siis kaane all hautad pikalt madala kuumusega. Niimoodi läheb mõnusalt mahlaseks ja pehmeks.
13.04.2013 11:51
0
kui oled soomes siis viska minema, kui Rootsis siis anna rebastele.
Eestimaa peal pead ära sööma
13.04.2013 15:19
0
Täpselt
13.04.2013 16:15
0
Särg ja haug ei sobi suitsutamiseks.
13.04.2013 16:35
0
Saan aru, et eila oli 12.04, (gazmanaftika päev, kui õieti hääldada) ja targad saturnilähistel, aga kuda ma tean et haug värske on. Tirin veest välja, Vaatan, nagu poes, lipikud üle. No pole silte peal. Kupukaid kohapeal pole tarbinud. Järelikult. Tarbijakaitse ametisse. Samade meestega ühte ritta, kes murutraktorit paadiks peavad..
13.04.2013 17:36
0
Tegelt neid haugist suupoolise tegemise retsepte on ju selles samas foorumi alajaotuses, kuhu seegi teema saanud on.
Ise, kui juhtun suurema haugi saama, puhastan soolikatest ja soomustest ära ning fileed muna ja jahuga pannile. Vahel ka fooliumis, grillil, küpsetanud, koos muu sodi ja maltsaga.
13.04.2013 17:46
0
..venno, pane end kirja. Mul maltsa varsti nõrkemizeni. Sodi saad pealekauba.. ja oota, ära mine veel kuhugi! Vaat prezentiks värske naat kah! Kuda kärab?
13.04.2013 18:02
0
Verbaalne pasanteeria on väga raske haigus. Kõige rohkem kannatavad selle all patsiendi lähisugulased ja naabrid. Foorumi kasutajatel on raske haige tõmblemist õnneks võimalik vältida. Verbaalne pasanteeria on alkoholismi üks kaasnähtudest. Tihti käib haigusega kaasas ka enesehaletsus ja tähelepanuvajadus. Verbaalset pasanteeriat põdev isik on veendunud oma geniaalsuses ning sisendab endale igal võimalikul juhul, et tema geniaalsete purseteta kommentaariumisse kaotab see oluliselt oma väärtust ning võimalik, et hääbub täielikult.
13.04.2013 18:27
0
Õige Limonka, sul on väga õigus....
13.04.2013 19:59
0
Olen haugi suitsutanud küll ja tuleb väga hea.Tuleb korralikult ära kuivatada ja temperatuuri pole üle 75 kraadi lasknud.
14.04.2013 00:04
0
Kui fileerid pole vaja soomuseid eemaldada.
14.04.2013 00:24
1
Mulle meeldib nahk ka süüa, olen nälg ja midagi ei lase raisku.
14.04.2013 04:40
0
Paneks ka oma tagasihoidliku retsepti siia kirja. Olen teinud seda mitu korda ja üle pole jäänud.Haug, fileeri, prae tükkidena või terve fileena, paneerides jahu ja riivsaiaga lisades alla õli, soola ja pipar!.Panni peale pane keskmine sibul ratsteks lõigatud, veerand paprikat hakituna, pool küüslauguküünt ja üks terve tomat hakituna.Kes tahab võib lidada ka näputäis ingverit.Segule lisada tl täis soola ja suhkrut.Praekalatükid tõsta kastme juurde ja kasta seguga üle,vajadusel lisada vett või pool kohvikoorest,Lasta kaane all haududa 20 min.Head isu!Roog on selline roosat karva ja koorene!
14.04.2013 05:35
0
Parim retsept haugist on teda mitte püüda ja keskentuda ikka kalapüügile(Lõhe,Forell,Tuur ja Siig).MOT.
Eelmine aasta sõin haugikotlette külas,olid ka pekiga segatud ja mis veel,no igatahes oli hea ,ma sõin isegi 2 tk !!!! Ja siis keskendusin suitsuangerjale)))
14.04.2013 05:55
0
Ehk proovite sedamoodu-filee pannile koos sibularõngastega särisema paariks minutiks.Seejärel väike pakk hapukoort ja klaasitäis piima ning veel tasapisi hautada kaane all 4-5 minutit.Keedukartuliga viib keele alla.
15.04.2013 18:39
1
Allakilostest on paras nahata fileed teha, 3-4 tükiks lõigata, paneerida riivsaiaga ära praadida. Otsast hammustades tulevad pindluud välja, saab lihtsa vaevaga ära nokkida.
Munas praetud haugitükid marinaadis on head. Veel on hea kõik, mis sisaldab haugi ja ohtralt rõõska koort.
Palun oota