Otsi

Kuumsuitsu latikas marinaadiga purki

17.08.2017 17:24
Mõned aastad tagasi seltskonnas sai maitstud kuumsuitsu latikat marinaadis ja tehtud purki. Momendil suitsuahi tossab ja latikad varsti valmis.Küsimus selline-puhastan latika,panen purki ja marinaad peale.Kas enne kaanetamist pean teda veel kuumutama purk kaelani vees ja kui kaua pean kuumutama?
17.08.2017 17:54
3
Kas teed sellist mis kallerdub ka või jääb vedelaks? Ma olen lihtsalt kuuma marinaadi peale valanud, sest kogused väiksed ja kaua ei hoia (ei jätku)
17.08.2017 18:35
3
Kui tahan kallerdises,siis peab kuumutama.Aga kui kaua peab kuumutama? 
17.08.2017 20:04
2
Ma olen teinud praetud latikat purki, mitte suitsulatikat. Praekala puhul olen keetnud marinaadi tooretest peadest, luudest ja ülejääkidest. See kallerdub ilma zelatiinita ka, aga kudas suitsukala puhul marinaad teha, zelatiiniga?
17.08.2017 21:09
3
Kalad ahjust väljas,hommikul jahtunult puhastan ära ja purki.Traditsiooniline marinaad peale,kuumutan 30min ja kaan peale.On oodatud kõik nõuanded.
Arvamused tulevad inimeselt,kes asjaga kokku puutunud ei ole-nõuanne tuleb reaaalset kogemust omavalt inimeselt






 
17.08.2017 21:54
2
Millest koosneb traditsiooniline marinaad? Oled enne üldse teinud kallerduvat marinaadi?
17.08.2017 21:57
4
Mis sul seal rohkem kallerdub, kui rohkem kuumutad?
18.08.2017 10:17
4
Minuarust peaks ka traditsioonile marinaad koosnema nagu Tozz ütles kala peadest-  luudest jne. Sekka mõni pipratera, loorber ja sool. Kes viitsib hakib värvi andmiseks ka porknat juurde.
18.08.2017 10:34
3
Marinaad peaks koosnema mingist happelisest komponendist ka. Kui seda pole, siis on tegemist lihtsalt täitevedelikuga, mis annab maitset, kallerdub, täidab ära õhuruumi jms. Kala marinaadis ja kala mõnes muus vedelikus on erinevad asjad. Google peaks päris hulga retsepte välja andma ning teema algatajal oli oma visioon asjast. Eks loodetavasti tuleb siia kokkuvõte asjast ja retseptist samuti
18.08.2017 12:05
1
Mina kasutan tavalist äädikat nii vedelas (äädikas, maitseained, suhkur, sool, porgand, sibul) kui kallerduvas marinaadis (kalapead ja luud ning maitseained), olen proovinud igasugu muid asju ka, aga mulle ei istu. Ma tahaks ka suitsulatikat kallerdisega äädikamarinaadi panna, aga suitsukalast ju enam marinaadi ei keeda (samas pole proovinud suitsukala päid ja luid keeta)? 
19.08.2017 09:52
1
Keetmiseks saab ju paar kala suitusutamata jätta ja marinaadi jaoks kasutada.
19.08.2017 10:30
3
Krt sellise isu ajas peale, tuleb püüdma minna
20.08.2017 11:35
2
Püütud ja roogitud ka, ainult ei tea kas viitsib marinaadiga mässata
20.08.2017 11:44
1
Palju said ka?
20.08.2017 12:20
2
8tk koju ja samapalju tagasi ujuma. Väiksed krt 700-800g, üks korralik kala 1,4kg, lisaks üks minema pääsenud koll.
21.08.2017 00:03
0
Üldiselt kipuvad ise tehtud marinaadid väga hägused jääma, kuidas saaks marinaadi ilusa läbipaistva? Tööstuslikel konservidel on tõnäoliselt vesi, zelatiin, äädikas ja maitseained, aga kodusel tegemisel on keedetud kalast tehtud marinaadi keeruline selgeks saada.
21.08.2017 17:12
1
Kas peab?vöi miski esteetiline küsimus?laugh
21.08.2017 18:23
2
Mul lutsu/linaskiga vajub soga põhja ära ja marinaad jääb küll selge, keedan ka lihtsalt kala+sool, pipar, loorber, vürts+äädikas, vahel ka natsa zelatiini olen lisanud, sest meeldib korralik kallerdis, mitte poolvedel soga
21.08.2017 18:51
2
Jutt järgmine, marinaadi tuleb keeta väiksel tulel just nagu teeks sülti, mida rahulikum keemine seda selgemja klaarim marinaad. Sa proovi suitsetada kala steikides hiljem aseta purki vala marinaad peale ja klaavita kui soovid säilitada kui ei siis kuumuta. Edukat katsetamist.
21.08.2017 19:22
1
Ilus on süüa, kui marinaad selge.
21.08.2017 19:53
1
PS kui keedad marinaadi suured kalad siis piisab ka peadest muidugi lõpused välja, ise olen sedasi toimetanud ja väga pro.
21.08.2017 20:01
1
Huvitav Eurokiisal läks asi vett vedama, et siia mingit kommentaari ei tule.
21.08.2017 20:05
1
Ehk ei jägunud konserveerimiseks või puhub mullikesi.
21.08.2017 22:42
4
Aga mul jätkus, marinaad ilus selge ja kallerdunud. Ühe 0,5kg latika võtsin marinaadi keetmiseks.
22.08.2017 07:21
1
Kalad purgis, aga tavamarinaadis.Üks asi veel segane,millele oskab vastata hr tozz. Kas kuumutasd ka purke peale marinaadi peale kallamist?
22.08.2017 10:24
2
Ei kuumutanud, nagunii süüakse paari päevaga ära.
08.10.2018 20:32
3
Kõik marinaadid head. Poes enamasti selge ja filigraanne. Aga parimad marinaadid on JUST kergelt tummised ehk valged...ma tahan öelda et marinaad ei pea olema kindlalt klaar vesi v viin...Välimuselt!!!
Õppige tegema ehtsat!wink Klassikalist! Ja muidugi maitse siis on parem  ja ehe...ehk mõni luu ja ei näinud...mönda konksu.Maitseid!
Edu!
Palun oota