Otsi

Elektriline suitsahi - kogemusi ja arvamusi?

12.12.2017 10:58
Motonetis müüa mitu mudelit, võimsam see http://www.motonet.ee/et/toode/550287/Elektrisuitsuahi-kahe-tasemega-1250-W

Kas on keegi sellist või analoogset kasutanud? Kuidas tundub? Kui kaua ahjutäis valmib jne?
12.12.2017 13:16
1
1
Mul kodus olemas selline isend,mugav on küll,ei kurda,ruttu läheb soojaks,ahvena-lestaga läheb 15 mintsa
12.12.2017 13:29
0
0
Palju näiteks ahvenat sisse mahub
12.12.2017 14:49
2
2
Elektri suitsuahi tööab paremini kui puuküttega, kuna temperatuur väga ühtlane.

Kunagi kasutasin puukütteg ahju,siis mitte automaatse suitsu generaatoriga ja nüüd automaatse suitsu generaatoriga.
​Nüüd ei pea enam aega ahju valvamise ja suitsu materjali sisse toppimisega tegelema. Paned kraami ahju,kuivatad kauba ventilaatoriga ja siis suitsu generaator käima ja mingi aja pärast valmis ongi ...
​Ahju eelis veel see, et saab siseruumis(ukse korraliku tihendiga) kasutada kui suistutoru õue viia. Endal plaanis gaaraazi jätta ja toru läbi seina, siis hea aasta ringselt lasta.

​Panen lingi, juhul kõi mõnel teema lugejal suurema ahju vastu huvi on ja Borniak ahjust veel kuulnud pole:
http://grilliguru.ee/borniak-automaatsed-suitsuahjud

Muidugi need teises hinnaklassis kui pildi olev.
​Kõik sõltub palju vaja teha ja kui tihti, kui 1-2 kg harva vaja teha vast ajab asja ära.
STF
image
12.12.2017 18:41
1
1
Juutuubist võib mitut videot näha:
https://www.youtube.com/watch?v=FPdWuL6Sps8
12.12.2017 18:46
3
2
http://smokeking.ee/tooted.html
see toode nime all "elektriline suitsuahi" peaks olema tunduvalt etem. Kui pingutad, leiad ka 200-ga müügil oleva. Vähemasti olen näinud. Ja seadet olen saanud kasutada. Toimib.
12.12.2017 21:41
0
10
See on ilus läikiv kaanega toru, kuid suitsuahjuna s..tt pole suurem asi. Nagu siin eespool kirjutavad 15 min suitsuahven-lest. Kalasupp keeb 15 minutit.  Mul naabrimees ka sihikindlalt üritab tõestada selle aparaadi headust, et ära hakka oma "suurt" käima panema, tema teeb sutsti ära. Saab esimesed varsti kätte...paarikümne eurone ufogrill on suitsuahjuna peajagu sellest aparaadist üle. See on kiirkeetja.
12.12.2017 23:29
0
2
  Rääbisel küll nagu mingit vaht ei tundund oli ta seal sähko ahjus tetud või suures päris puuküttega ahjus. katsetasime.
13.12.2017 07:54
0
5
Ma ei saa aru, kuidas on võimalik suitsutada ära kala, mille suitsutusprotsessiks kulub õige temperatuuriga ca. 40-60 minutit, 15 minutiga...
 Ongi siis kiirkeetmismeetod, nagu Kiizk ütleb, või teeb tema naabrimees midagi valesti. Kala on võimalik ära keeta tegelikult ju ka puuahjus samamoodi 15 minutiga "valminuna"
13.12.2017 08:14
0
0
Mul on ka seesama motoneti oma olemas ja sygisel sai korduvalt katsetatud, varasem suitsutamiskogemus puudub. Siiani ainult hauge teinud, muud kala pole võtta olnud. Kaks napilt mõõdus konna mahuvad täpselt sisse. Tulemused on iga korraga paremaks läinud, ütleks et neile, kel päris suitsuahju jaoks ruumi ei ole, kärab küll. Põhiprobleem tundub jah et kala valmib veits liiga kiiresti.
13.12.2017 08:16
0
0
Mul siis küll vist mingi veidi lahjem versioon, ühe tasemega
13.12.2017 09:49
0
2
Lihtsalt öeldes sellel puudub sooja-suitsu-niiskuse regulleerimise võimalus. Kisud augu lahti, et niiskust välja saada, suits läheb välja, kuid temp on ikka kusagil 100 ja 1000 vahel. Muidugi võib stepslit seinast aegajalt välja tirida ja uuesti panna, kuid milleks seda jama vaja. On mõistlikumaid aparaate, kasvõi grill.
13.12.2017 10:39
0
3
Tere.Elektriline suitsuahi,suurepärane abiline.Olen sellist kasutanud kümmekond aastat ja täiustanud seda taimleriga, paned näiteks kaks tundi aega ja asi hooleta.Järgnevalt olen lisanud elektripliidi nupust reguleeritava termomeetri-voolukatkestaja.Keerad nupu 85 kraadi peale, annad taimlerist aega 2tundi ja ei mingit muret.Olen puurinud ules tahapoole augu,kust pistan sisse termomeetri 360kraadi, et kontrollida kuidas teine termomeeter töötab.Pütile olen ümber pannud soojustuse,siis on parem talvel õues toimetada.Pannile pöögi laast ja 4suhkrutükki.Mulle meeldib nii asjatada.EDU KÕIGILE.
13.12.2017 11:43
0
4
Tere.
Olen Ise igati rahul.
Olen teinud nii et peotäis veega niisutatud lepa liiste või poolteist peotäit pluss 4 või 5 tükki suhkurt.
soolatud kalad restile ja ahju ,
avatud kaanega paar minutit kuumutanud,
olen muidugi kalad puhastanud kätepühkimise paberiga,
Kaan kinni ja 20 minutit
siis 5 minutiks võtan vooluvõrgust stepsli ära annan puhata
ja siis veel 20 minutit .
siis kaan lahti ja rest kaladega välja.
Olen oodanud 5 kuni 10 minutit et kala restist lahti saada.
Ja siis juba näppe ja nägu määrima.
13.12.2017 16:59
0
1
Keskmise suurusega forell valmib mingi 35-40 minutiga. 1100 w torus oli temperatuur umbes 160-170 kraadi.Hiljuti on müügile tulnud ka reguleeritava temperatuuriga toru, sellega kogemused puuduvad.
Eelnevalt mainitud Mustangit kasutasin paar aastat, maitse lihal,kanal ja kalal väga hea, tüütu oli laastu pidevalt juurde panna ja elektroonika ei pidanud minul vastu, paar korda sai garantiiihooldust ja siis ostsin samuti eelnevalt mainitud Borniaki. Töötab hästi aga kala ja eriti kana tuleb täiesti teistsugune kui Mustangil, meie perele ei meeldi. Kasutan Borniaki külmsuitsetmisel ja seal on tulemus super hea.
13.12.2017 17:12
1
7
Üle saja kraadiga kala suitsutamine tähendab tahes tahtmata kala keetmist protsessi käigus. Minu jaoks on see täiesti vastunäidustatud.
 
13.12.2017 17:13
1
1
Mis kalasid külmsuitsetate?
13.12.2017 17:17
0
7
Borniakiga liha,kala,kana,suitsuvorsti,ise tehtud sardellid eel suitsus, ... .
​Kasuanud suitsutamis kuumust 75c(sea sisefilee phul 65c), 
​ei kurda.

​Kala suitsutanud 2.5h olenemata suurusest, kõik mahlane välja tulnud.
​Kana 4h ja siis 20 min 75c vette.
​Liha 6h ja siis 30 min 75c vette.
Seasooles suitsuvorst 6h
​Jäme suitsuvortst 4h-6h  ja 30-45 min 75c vette
Vette panek hooiab pinna kuvamise ja sitkeks muutumise.
​Aga eks igaüks peab ise proovima millal rahuldava tulemuse saab.

​Aga üle 100c tossutamine kas ikka suitsu kalaks,lihaks,kanaks saab nimetada ? See rohekm nagu praadimine ja lisaks kipub rasv välja jooksma ....
13.12.2017 17:22
13
2
Vot asjalik jutt ivx-ilet.
Aga seda bornot ei raatsi osta.
13.12.2017 19:09
14
3
https://www.xnet.lv/globalassets/productassets/images/elektriline-suitsuahi-mustang-494322.jpg?preset=ProductView 
Kasutan sellist ahju paar aastat. 
Üldiselt päris mugav,saepuru asemel panen lepapilpaid,kestavad kauem ja suitsu ajavad pikkamööda.Ca 500+ g ahvenate suitsutamise protsessi pikkus üle 2 tunni ,temperatuur max 90 kraadi.Temperatuuri ja aja saad ette anda.Kui kala niiske, on kohe näha,vesi hakkab ukse klaasile kondenseeruma. 
Linna tingimustes hea asi.
13.12.2017 20:23
2
3
Mina külmsuitsetan lõhet.
13.12.2017 21:52
1
4
Peata 2,5kg latikas mahub ära. Kui paigutada, siis saab ka 4 u. 500-600g siiga ära mahutada. 3 Pärnu mõõdukoha läheb ka ahju. Linnamehe hädalahendus. Rõdule päris ahju ei ehita paraku. Ei maksa muidugi võrrelda maasse kaevatud, munakivikerisega suitsuahjuga.
14.12.2017 09:26
1
0
See Borniak tundub päris asjalik asi olevat,ainult meie kaupmehed
on räige (820eur) hinna pannud.Soomest 599 ja Poolast 514 ja saatekulud.Külmsuitsu asi vist oli eraldi.Kokkuvõttes äge asi,aga kallis.
14.12.2017 09:53
15
0
Kui ma ei eksi, siis ka suitsumaterjal pold tavaline puru?
14.12.2017 13:14
1
1
Suitsumatejal on tavaline kallatav puru, ajab teoga ette.
​Hinna koha pealt kas ikka sama komplektatsioon ....
​Kõigepalt suurus, olemas 70L ja 150L.
Siis kas 100% roostevaba või tsingitud metall.
​Kas külmsuitsu moodul kaasas.

​Endal 150L roostevaba koos kõigi jubinatega(külmsuitsu moodul, juhtmevaba digi termomeeter,kate,konksud,restid, ...)
​Maksis kokku 950 EUR koos transpordiga. Jah nats kallis on, aga kui oleks oma eelmised 2 ahju ostmata jätnud miks kokku maksid sama palju ...
​Kokku võttes ahju ehitus kvaliteet väga hea, ise olen väga rahul.
​Ainuke asi mis võiks olla on digi termomeeter koos timeriga.
Hetkel taimerit pole, mehaaline termostaadil ilusti kraadid peal ja toimib ilusti.

​Kes suitsutab suhteliselt palju, siis kindlalt soovitan.
​Kes teeb harva, siis mitte automaatse ahjuga suitsuamine ja ahju valvamine väikse õlle libistamisega on ka meeldiv tegevus.
14.12.2017 16:28
0
1
Borniak müüb puru mis sinna sobib. Olen proovinud ka teisi erinevaid vahelduva eduga,enamus on liiga suured et spiraalist läbi minna.
14.12.2017 16:52
17
0
Keegi Soomepoistest müüs ka oma sedasorti seadeldist ca aasta tagasi. Eks tundub küll mõttekas korra investeering ära teha ja nautida.
14.12.2017 19:01
0
1
Eks suitsukuumus sõltub ju ka kalast. "õlisemad" kalad tahavad ilmselt pigem külmsuitsu ja kuivemad kalad kuumsuitsu.

 
18.10.2018 20:58
0
0
Täna siis andis ülalpool mainitud Mustangi suitsuahi otsad,ilmselt küttekeha viga.Kuna ahven oli vaja ära teha siis sai uus võetud.Seekord siis Bradley 
https://www.bradleysmoker.com/product/bradley-original-electric-food-smoker/
esimene katsetus enam-vähem õnnestus,kuna läks pimedaks siis päris õiget kala värvi ei näinud st.pool tunnikest oleks võinud veel tiksuda.Ahi muidu tore pane kalad (liha) ja suitsuküpsised sisse ning ise toimetab edasi.Nende suht kallite küpade asemel proovin edaspidi kasutada hoopis lepapuidust saetud seibe.Võiks ju toimida 

 
18.10.2018 21:20
0
0
Mis maksis?
18.10.2018 21:37
0
2
lepapuu seibid tasuks ära koorida,koor võib kibeda maitse jätta
18.10.2018 21:42
0
0
Lett 490,alet tuli ka natuke.
Võrreldes Musangiga eelis see ,et ahju kütab 1 keha ja tossu teeb teine,saad madalamal kuumusel suitsutada.Kui mustangil kuumuse maha lasid siis tõmbas suitsu ka kinni.
18.10.2018 21:44
0
1
Otti märkus väga hea.
Palun oota