Kui "omast mahlast" marinaadi teed ja sibulad porknad sissepanemiseks eraldi pehmeks keedad, siis ei muuda nad maitset eriti miskit. Kui aga nagu männikaid marineerid, siis muidugi.
Ma olen puravikud enne purgindamist pannilt läbi lasknud ja liigse vee välja kuumutanud. siis marinaad:
kahe purgi jagu puravikke
0,7 liitrit vett
neli tera nelki
12-15tera pipart
1loorberi leht
viis tera vürtsi
1sibul
1porgand
maitsejärgi(2-3spl) äädikat
Keedan juurvilju umbes 5min. siis lisan maitseained, veel 5min, lisan puravikud veel viis minutit ja siis äädikas. lasen selle krempli keema tõusta ja siis purki.
Ah soo, praadides panen väikse killu võid ka juurde või tilga õli, aga see tuleb pannilt nö. ära praadida, muidu jääb hiljem purgis seentele rasvakiht peale. praadida väikesel kuumusel. kui kõik on õigesti tehtud tuleb aga marinaad ilus kuldpruunikas ja selge.