Otsi

75. Särjekangutamine

Autor: tamka
Aeg: 3 märts, hommikul 8-16.00ni
Koht: Peipsi, Varnja (4-s km)
Ilm: vali põhjatuul
Temp: -1
Püügiviis: taliõng
Sissesöötmine: riivsai
Sööt: sääsevastsega sai kala käima tõmmatud, edasi läks püük kärbsetõuguga
Kogus: 125 tk
Kaal: 16,5 kg
Kaaspüük: paarkümmend ahvenat

Kalastajale, kes just sageli Peipsile ei satu, oli see täiega kordaläinud päev.
06.03.2012
07.03.2012 00:43
0
0
5+
07.03.2012 04:16
0
0
...korras kirjeldus ja norm vobla-saak
!

5.p
07.03.2012 06:27
0
0
Päris hea, viiekas
07.03.2012 07:40
0
0
Ilus saak!
07.03.2012 08:23
0
0
5p
07.03.2012 09:08
0
0
Voblaks varavõitu aga konserviks küll.

5.p.
07.03.2012 09:23
0
0
Krt küll. No nii kade olen praegu....

5+
07.03.2012 09:56
0
0
otsaandres ää taipas. Jah kala läks konserviks. Muist valge marinaadi alla.

SÄRJEKONSERV

üks kuni mitu kg 100-250g kalu

3 spl täit tomatipastat 0,5l purgi põhja

1tl suhkrut

0,7-1tl soola

4 pipratera, 1 vürts

õli

Kala lõigata 1,5 cm viiludeks. Kui maitseained on purgi põhja laotud, siis kala peale laduda kuni selle kohani, kus purk hakkab kitsenema.

Õli valada nii, et 1 cm jääks kaanest puudu, kuid kindlasti peab kala kaetud olema. Lasta õlil kalatükkide vahele vajuda, vajadusel lusikasabaga sooritada vajutusi, et õli korralikult purgi täidaks. Kaan kõvasti peale keerata.

Kuumutada ahjus 160-170° juures 2,5 h, misjärel lasta koos ahjuga maha jahtuda. Seejärel jätta purgid mõneks ajaks jahedasse tagurpidi seisma.

Tarvitada jahutatult. Jõudu hammastele!
07.03.2012 10:21
0
0
Aga kotletid??? 5+
07.03.2012 10:35
0
0
5p
07.03.2012 10:42
0
0
lumetaat, kotletid tulevad haugist, sekka mõni triibu. Frikadellid tulevad puhtast ahvenafileest. Niipalju kokkamisest.
07.03.2012 12:05
0
0
op!5p

07.03.2012 13:08
0
0
oh küll oli rookimisega tegevust kuhjaga
07.03.2012 13:55
0
0
kena
5
07.03.2012 14:15
0
0
krt ilus! tahaks ka ühe sellise laksu saada... 555
07.03.2012 16:50
0
0
Sai ka enda Peipsi särgedest sama retsepti järgi konservi tehtud ning väga rahul! Kindlalt 5+ teele!
07.03.2012 16:55
0
0
Tubli!
07.03.2012 16:58
0
0
assa raks!
07.03.2012 17:09
0
0


5p saak kui köik isi välja sikutasid!
07.03.2012 17:49
0
0
5+
07.03.2012 17:50
0
0
5+
07.03.2012 18:00
0
0
Nagu vanasti! 5+
07.03.2012 18:39
0
0
Kas sul mingid spets purgid, mida ahju paned? Kas tavaline klaas katki ei lähe, kui sees õli ja kuidagi, kas kalaga sisse sattunud mõni piisk vett?
07.03.2012 20:47
0
0
ras987, purgid tavalised klaasist, keermega kaaned peale. Särgede purkitoppimine http://fotoalbum.ee/photos/tamka1/70651911
08.03.2012 19:38
0
0
Sisukas pilt ja kirjeldus, 5+ kesklinnast.
08.03.2012 19:58
0
0
5 punni. Kaks päeva ka Varnjas käidud. 2 km peal, kala tõsiselt suur nagu

Tamkal.Suurim koguni 450 gr, sekka ka paar poolest triipu. Homme jälle ,siis

aitab särjest.Edu kangutamisel!
20.04.2012 16:51
0
0
5++
20.05.2012 16:54
0
0
MMõnus hunnik, 5+
16.08.2012 18:15
0
0
01.11.2013 21:02
0
0
Need viimased Eagle ahvenakonservid
Palun oota