Otsi

Ise küsin, ise vastan

Autor: tamka
Foorumis tõuseb aegajalt jälle pinnale küsimus: mida teha kättepüütud säina või turvaga?
09.10.2013
srs
image

09.10.2013 23:23
0
0
Kotletiks. Mõlemad.

Säina võib ka soola pista ja kolme päeva pärast varajasele keedetud kartulile koos võilaastuga paras viilakas lõigata.

Säinas parim kotleti kala. Proovige, kes ei usu.
09.10.2013 23:40
0
0
Mh? Pikk jutt ää haihtund. Hää küll "repetito est mater studiorum."



Foorumis kerkib aegajalt päevakorda küsimus: mida teha säinast või turvast?

Fileeri säinas, turb või miks mitte ka haug ja lõigu nad parajateks tükkideks. Hauta need vähese õliga (kaanega) pannil. Soola ära veel lisa.

Samal ajal riivi suurema riiviga 1-2 porgandit ja haki 1-2 sibulamugulat. Küpseta need rohkes õlis pannil ja nüüd lisa sool, peenpipar. Seejärel lisa pannile 100%-st tomatipastat. Ei mingit ketšupit, majoneesi ega kalamaitseanieid.

Lao hautatud kalalõigud anumasse ja iga kihi vahele vala ohtralt tomatikastme sousti. Oskajam kokkaja laob iga kihi vahele toored sibularattad ja tillivarred. Lase kogu kupatusel öö läbi jahedas tõmmata. Hommuguks on sakuska valmis.

Olen pakkunud seda sõpradele-tuttavatele, esitades alati küsimuse: mis kalaga tegu? Õiget vastust pole seni saanud.

Edu kokkamisel! Igast kala on kerge untsu keerata, aga temast hea roa valmistamine on kunst. Kokkamise kunst.

10.10.2013 08:05
0
0
Tamka kommentaari lõpurida tuletas meelde ühe vana ütluse- Pole olemas kehva kala, on vaid kehv kokk.
10.10.2013 08:59
0
0
A mis pindluudest saab?
10.10.2013 08:59
0
0
Letšo ?
10.10.2013 09:32
0
0
Pole kehva kala on vähe ketšupit.

"Olen pakkunud seda sõpradele-tuttavatele, esitades alati küsimuse: mis kalaga tegu? Õiget vastust pole seni saanud"
10.10.2013 09:54
0
0
Mnjaa, tundub ideaalilähedane. Ma pole kunagi tomatikastmega katsetand, aga selle retsepti ma proovin esimesel võimalusel kindaslti ära.
10.10.2013 16:21
0
0
Mingid rumalad olete või? Säinast soolatakse.

10.10.2013 16:41
0
0
sibula praadimisel panen ohtralt suhkrut muidu teen kala tomatikastmes samamoodi, olen teinud räime särge ja haugi, kõik tulevad hullult head.

Järgmine kord kui sa seda teed arvan mina ära et see on säinast tehtud
10.10.2013 18:42
0
0
Haamer, sa võibolla mõtlesid retsepti "kala punases marinaadis". See jah teine tera. Mul lihtne "kala punases kastmes."
10.10.2013 18:47
0
0
A tegellt ongi nii, et kui saad ühe retsepti, siis valmistad-katsetad selle järgi. Järgmine kord valmistad juba nii, et ta sulle isiklikult suupärasem on. Nii ongi.
10.10.2013 21:55
0
0
Talisman nagu alati rihib 10sse. A vahepaladeks sobib just vaheldusrikkus. Vbl see om mo prooblem, aga kui kalal käid, siis miagi iks sumpa koguneb. Nüüd vist tuleks leida moodus kuidas kalaroog lavvale panda ja isuäratavaks muuta. Kesski ei taha enam ainult praetud ja keedetud kala, ma esi säälgulgan. Aga toitu raisku minna pole mulle õpetat.
11.10.2013 08:40
0
0
Kui purki teha siis kaua see säiliks purgis? Muidu hea retsept proovin ka mingiaeg ära.
11.10.2013 18:46
0
0
Kotlet, kui kala pole marinaadis, siis ike koheseks tarvitamiseks.
11.10.2013 19:39
0
0
Kuradi jäme porgandiriiv sul.
11.10.2013 20:56
0
0
Kala, tehiknaapastraatused
Palun oota