Otsi

tänane

Autor: ivuha1234
Merikas
Tänane papa , kaalu 1.9 kg .
19.03.2017
24.03.2017 22:11
0
0
Kuidas neil merekaladel ka liha on tänaseks? Jõekatel on küll juba väga ilus punane - koevad nad ju põhimõtteliselt samal ajal, seega tundub kummaline, et merikal taastumine kauem aega võtab. Või siis ei oska merikas jõest kirpvähke üles leida ja seetõttu liha punaseks ei lähegi?
26.03.2017 21:33
0
0
Mina arvan,et põhijõgdes jõekate liha kudemisega värvi ei muuda.Võtme või Prandi.koeb veebruris veel,aga juba hooaja alguses ikka punane.Rihm veel aprillis,aga punane.Merikas aga pole meres ka hõbedana nii punane.Niipalju kui tuttavate võrgumeeste kalu näinud.Seega küsimus muus kui viimase aja toidus vist.
26.03.2017 22:09
0
0
Püüan nii merikat kui jõekat, liha värvus ikka üsna erinev. Jõeka liha oranz või roosa ( ka kudeajal ), merika oma oranz ei ole, hõbedasel roosa, tumedal kalal kahvaturoosa või pigem hallikas.

Jões võib olla kõrvuti püütud ühesuurustel kaladel liha täiesti erinev. Eks sõltub toitumusharjumustest.
27.03.2017 13:34
0
0
Merika liha värvusongi siis kõikuv ja alati vähempunane kui jõekajõgede jõekal.MIna püüan jõekaid ja olen saanud vaid väga punase lihaga kalu. Punane aastaringi,nii puruvanaõgijatel,konnasööjatel kui kirpvähivendadel.

Merehõbeda punasus aga ei küüni ligilähedalegi ei toorelt,ei soolatult.Saaremaa v'rgumeestelt saadud kalad.
28.03.2017 19:48
0
0
Isegi nn mere hõbe ei ole nii punane kui jõekas, pigem ongi norm värv oranikas. Merekala peab jõkke tõusma ja sellega ka kulutab energiat. kogu jõud läheb rändesse ja kudemisse. Ja kui jõekas hakkab jões toituma, siis merikas pigem vegeteerib seal. Kevadel on meri rihmasid täis, mis näitab ,et talvel ta ei toitu praktiliselt üldse. Ise olen saanud merest kevadel paksu 2,4kg merika, kuigi oli teada, et ta jõest laskunud, siis võtsin ära ( heas toitumises jne). pärast ahjuplaadil vee eraldumist viskasin kala ära. Ja krt maitsemeel peab ikka jumala olematu olema ,et ütleda ,et kudenud merikas on hea
 
Palun oota