Otsi

Ixa lihtne ahvenasupp

Tuled otse Peipsilt, kõht tühi, aga kotis on maailma kõige värskemad ahvenad... Suitsutamisele ja praadimisele vahelduseks tasub ka suppi teha. Seda enam sügisel, kui kalal olles juba külm naha vahele tahab pugeda.

VAJA LÄHEB;

7-10 mõõdus Peipsi ahvenat (200-500 g/tk)

2 suuremat sibulat

Paar suuremat kartulit ja porgandit

Soola, vürtsi, loorberit, terap

*Värskuse kontroll!




VALMISTAMINE:

Puhasta kalad soomustest ja sisikonnast-lõpustest. Pane keema pott koos kahe priskema pooleks lõigatud (koos koortega) sibulaga ja puhastatud ahvenatega.

Keeda madalal tulel, kuni kala hakkab pehmeks minema. Ära liiga kaua keeda, muidu läheb pudruks.

Peale keetmist tõsta pott tulelt ja kurna läbi sõela. Lase kalal veidi jahtuda, et saaks liha luude küljes ära nokkida. Pane saadud puljong taas tulele, lisa eelnevalt puhastatud ja lõigatud porgand ning kartul. Lisa soola, vürtsi, loorberit, pipart jne. Kes soovib, võib lisada tillivarsi, annab mõnusat mekki juurde.

Kui kartul-porgand pehmeks hakkavad saama, lisa lõpuks puhastatud ahvena liha. Lase keema tõusta, tõsta tulelt ära ja valmis ta ongi.

NB! Minu retsept on saadaval ka ajakirja Kalale! septembri-oktoobri numbris!



Jätku leiba! cheeky
02.10.2017
03.10.2017 10:10
0
7
ahvena supp on ka hea,aga mulle meeldib talvel  jää-august püütud marjaga lutsudest tehtud kalasupp.komponendid samad ,kuid leem tuleb rasvasem ja kallerdub rohkem.yes
03.10.2017 14:11
0
4
Pane sibul ka leia peale. 5+ yes
03.10.2017 19:18
0
5
Hmmm.......

Kõik on ilus aga...... üks asi on puudu.

Selle maitsva supi kõrvale ei teeks paha üks või äkki isegi kaks väikest pitsikest laugh

yes
03.10.2017 20:43
3
2
mis supist jutt?näete ise ei kiisu ahvunnid pinslisse pistis,see puhta juurika leemlaugh
04.10.2017 11:05
0
5
Kui see on sinu retsept, siis teeme nii, et ahvenad on minu leiutatud. Pits viina enne keena laskmist vala ka sekka. Alko aurab ära aga maitsed toob paremini esile. Ma arvan nii.
04.10.2017 23:14
1
3
ixa - kiwi kotti! loodan , et kagu kalamehi ka AUSTAD veel!?
Palun oota