Otsi
Köök
 
 
 

Koorene räimesupp

RETSEPT
400 g 
Räimefilee
4 -5 tk 
kartul
1 tk 
suur porru
1 l 
vesi
1 -2 tk 
(kala)puljongikuubik
2 lehte 
Loorber
2 tl 
Sinepiseemned
1 dl 
Rõõsk koor
 
sool ja pipar
SOOVI KORRAL
400 g 
Räimefilee
4 -5 tk 
kartul
1 tk 
suur porru
1 l 
vesi
1 -2 tk 
(kala)puljongikuubik
2 lehte 
Loorber
2 tl 
Sinepiseemned
1 dl 
Rõõsk koor
 
sool ja pipar
 
veidi hapukoort serveerimiseks
Allikas: 100 rooga
Kogus: 1 portsjonit
Pisut rõõska koort teeb lihtsast kartuli-räimeleemest imemaitsva ja toitva supi, mille kõrvale sobib eriti hästi juustuga võileib
Loputa ja nõruta kalafileed ning lõika umbes 2 cm suurusteks tükkideks. Koori ja tükelda kartulid. Loputa porru ja lõika õhukesteks viiludeks.
Aja vesi koos kartulikuubikutega keema. Lisa loorberilehed ja sinepiseemned, kartulitükid ja enamus porruviiludest ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit. Tambi kartulid ja porru pudrunuiaga läbi. Lisa rõõsk koor ja kalatükid ning keeda madalal kuumusel veel 5-7 minutit.
Vajadusel maitsesta supp soola ja pipraga. Serveerimisel tõsta igale portsjonile pisut hapukoort ja kaunista ülejäänud porrurõngastega.
Kogustest saab 4-6 portsjonit.
Palun oota