Otsi
Köök
 
 
 

Selge kalasupp

RETSEPT
 
1 kg kalapäid ja -luid
 
3 sibulat
 
1 küüslauguküüs
 
2 tomatit
 
1/2 kimpu peterselli
 
kimp tilli
 
1 tüümianioks
 
3 musta pipra tera
 
1 sidrun
 
soola
 
1 1/2 l vett
 
300 g kalafileed
Allikas: Suur kokaraamat
Kogus: 1 portsjonit
Selge kalasupp sidruni ja tilliga.
Valmistusviis
Koori sibulad ja küüslauk, lõika sibulad kuubikuteks.
Pese tomatid ja lõika kaheksaks tükiks.
Pane suurde potti köögivili, kalajäägid, petersell, tüümian, pool sidrunit, pipar ja sool.
Vala peale vesi ja keeda u 1 tund tasasel tulel.
Kurna keedus läbi marli.
Soovi korral selita puljong munavalgega.(Vaata nõuannetest).
Kuumuta puljong uuesti, maitsesta soolaga.
Pese kalafilee, lõika suurteks kuubikuteks ja keeda 3-4 minutit puljongis, kuni kala on pehme.
Lõika teine sidrunipool õhukesteks viiludeks, haki till peeneks ja lisa kõik supisse.
 
Palun oota