Otsi

Kitsemampli-lõhesupp

RETSEPT
2.5 dl 
kalapuljong
100 g 
purustatud tomatid
0.5 tk 
Porgand
0.25 tk 
Sibul
1 küünt 
Küüslauk
0.5 tl 
Basiilik (kuivatatud)
0.125 tl 
Must pipar
 
Ürdisool
1 tk 
kartul
1.25 dl 
Kitsemampel
100 g 
lõhefilee
PEALE PUISTAMISEKS VÄRSKET BASIILIKUT
2.5 dl 
kalapuljong
100 g 
purustatud tomatid
0.5 tk 
Porgand
0.25 tk 
Sibul
1 küünt 
Küüslauk
0.5 tl 
Basiilik (kuivatatud)
0.125 tl 
Must pipar
 
Ürdisool
1 tk 
kartul
1.25 dl 
Kitsemampel
100 g 
lõhefilee
Allikas: Soome
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjonit
Kitsemampli-lõhesupp tomati ja küüslauguga.
Mõõda potti kalapuljong või vesi ja kalapuljongikuubikud. Lisa purustatud tomat. Lõigu porgandid tikusarnasteks ribadeks ja pane puljongisse hauduma. Peenesta sibul ning lüüslauk ja lisa supile. Koori ning tükelda kartulid ja pane supi sisse keema. Viiluta kitsemamplid ning lisa supile. Kui juurviljad on küpsed, lisa tükeldatud lõhefilee. Kala ei pea keema, see saab keevas puljongis mõne minutiga küpseks. Kontrolli maitset ja vajaduse korral lisa maitseaineid. Riputa supile enne serveerimist värsket basiilikut.
Palun oota