Otsi

Räimesupp kaalika ja kartuliga

RETSEPT
5 kg 
Kartul
2 tk 
Porgand
200 g 
Kaalikas
200 g 
Juurseller
1 tk 
Sibul
1 jupp 
Porrulauk
1.5 l 
Vesi
3 tera 
Vürts
2 lehte 
Loorber
 
Sool
500 g 
Räimefilee või terve räim
SERVEERIMISEKS
5 kg 
Kartul
2 tk 
Porgand
200 g 
Kaalikas
200 g 
Juurseller
1 tk 
Sibul
1 jupp 
Porrulauk
1.5 l 
Vesi
3 tera 
Vürts
2 lehte 
Loorber
 
Sool
500 g 
Räimefilee või terve räim
 
Maitseroheline
 
Hapukoor
Allikas: Kodukiri
Autor: Pille Enden
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koduselt lihtne supp maitseb alati hästi. Serveeri soovi korral hapukoorega, mis teeb supi tõhusamaks.
1. Koori kartulid ja juurviljad ning lõika kuubikuteks. Haki sibul ja lõika porru ratasteks. Kuumuta vesi keemiseni, lisa potti kaalikas, porgand, sibul ja porru ning vürts ja loorber. Keeda 5 minutit.

2. Lisa kartulid ja juurseller. Keeda veel 6–7 minutit. Lisa räimed tervena, tükkidena või fi leedena, kuidas meeldib. Maitsesta soolaga. Keeda mõni minut, kuni kala on küps.

3. Serveeri maitserohelise ja soovi korral hapukoorega.
Palun oota