Otsi

Rassolnik tatratangu ja kalaga

RETSEPT
 
Kala supikogu või
500 g 
Meelepärane kala
1.5 l 
Vesi
3 tera 
Must pipar
2 tera 
Vürts
2 lehte 
Loorber
1 dl 
Toortatratang
1 tk 
Sibul
2 tk 
Porgand
4 tk 
Kartul
4 tk 
Marineeritud kurk
1 dl 
Kurgimarinaad
SERVEERIMISEKS
 
Kala supikogu või
500 g 
Meelepärane kala
1.5 l 
Vesi
3 tera 
Must pipar
2 tera 
Vürts
2 lehte 
Loorber
1 dl 
Toortatratang
1 tk 
Sibul
2 tk 
Porgand
4 tk 
Kartul
4 tk 
Marineeritud kurk
1 dl 
Kurgimarinaad
 
Maitseroheline (petersell, till)
 
Hapukoor
Allikas: Tatratoidud. Pilafist šokolaadini
Autor: Lia Virkus
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Tatratang teeb lihtsa kalasupi mõnusalt tummiseks. Maitsvaim saab supp siiast või lõhest-forellist, aga on hea ka ahvena või mõne muu valge kalaga. Parim on supp supikogust keedetud puljongiga, värske kalafilee lisa tükeldatuna alles kõige lõpus.
1. Pane vesi, pipar, koorimata sibul (eemalda vaid pealmine koorekiht), vürts ja loorber potti ning lisa supikogu. Keeda puljong valmis (kulub umbes 20 minutit). Võta kala puljongist välja ja kurna leem.

2. Pane kurnatud leem uuesti tulele. Lisa tangud ja tükeldatud porgandid ning keeda 5 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning keeda peaaegu pehmeks (10 minutit). Seejärel lisa tükeldatud kurgid ja kala ning keeda suppi veel 2‒3 minutit, kuni liha ja kartul-porgand on pehmed.

3. Maitsesta lõplikult kurgimarinaadi ja vajadusel soola-pipraga. Serveeri maitserohelise ja hapukoorega.
Palun oota