Otsi

Lõhe ja lõhemarja suupisted

RETSEPT
600 g 
Lehttainas
1 pakk 
Toorjuust
0.5 pakki 
Vahukoor
100 g 
soolalõhe
100 g 
lõhemari
 
vutimunad (vastavalt suupistete arvule)
 
Till
 
Murulauk
 
Sidrunimahl
Allikas: Meie Annid
Kokasaate "Meie Annid" 29.12.2008 retsept.
Lõika lehttainast kas ümmargused või kandilised tükid. Tee suupisteid täpselt nii palju, kui ära jõuate süüa. Küpseta suupistepõhjad ahjus 220-250 kraadi juures umbes 15 minutit. Sega omavahel toasoe toorjuust ja vahustatud koor. Haki segusse till, murulauk ja pigista juurde veidi sidrunimahla. Vajadusel maitsesta soolaga. Viiluta lõhest õhukesed viilud. Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö vutimunad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 2-3 minutit (nii saad „kadunud munad"). Tõsta lehttaina põhjale toorjuustusegu, osadele soolakala ja osadele kalamarja ning igale üks vutimuna. Kaunista tillioksaga.
Palun oota