Otsi

Hautatud lõhefileed

RETSEPT
 
4 lõhefileed (a 180 g)
 
150 g meriahvenafileed
 
1 muna
 
60 ml vahukoort
 
soola
 
värskelt jahvatatud musta pipart
 
2 tomatit
 
100 g kurki
 
4 suurt shampinjoni
 
2 shalottsibulat
 
200 ml kuiva valget veini
 
1 loorberileht
 
300 ml vahukoort
 
poti määrimiseks rasvainet
Allikas: Suur kokaraamat
Kogus: 1 portsjonit
Hautatud lõhefilee kurgi,tomati,shampinjonide ja koore-veinikastmga.
Valmistusviis
Loputa kalafileed külma vee all ja tupsuta kuivaks.
Lõika meriahvena fileed väikesteks tükkideks ja sõtku vahukoore ning munaga ühtlaseks massiks.
Maitsesta soola ja pipraga.
Määri saadud mass lõhefileedele.
Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata", koori ja viiluta. Koori ja viiluta kurk.
Pese, puhasta ja viiluta seened.
Aseta köögivili ja seened lõhefileedele.
Koori ja haki peeneks shalottsibul.
Määri kastrul rasvainega ja pane sinna hakitud sibulad, kalafileed, valge vein ja loorberileht.
Hauta kala u 20 minutit, võta ettevaatlikult välja ja aseta sooja kohta seisma.
Kalla vahukoor puljongisse ja keeda kuni kreemja kastme saamiseni.
Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri lõhefileede juurde.
Palun oota