Otsi

Angerjas tarrendis

RETSEPT
 
1 angerjas
 
soola
 
5 dl vett
 
äädikat
 
8 tera musta pipart
 
loorberilehte
Allikas: Eesti
Autor: Toidutare
Kogus: 1 portsjonit
Pidulik kalaroog
Valmistusviis
Puhasta kala, hõõru seest ja pealt soolaga.
Lõika 5-7 cm pikkusteks tükkideks.
Kuumuta vesi keema, maitsesta soola ja äädikaga võrdlemisi kangeks, lisa vürtsid. Soovitavalt lisa ka vürtsiteri ja veidi suhkrut.
Lase veidi jahtuda.
Pane kalatükid püstiasendis jahutatud vette, kuumuta aeglaselt keema ja hoia nõrgalt keevana pliidil, kuni kala on küps - 4-5 minutit.
Aseta vaagnale või kaussi, kalla leem peale ja lase külmas kohas tarduda.
Kui soovid kala kauem säilitada, pane toored kalatükid purki, vala keedetud ja maitsestatud marinaadiga üle, sule purk ja keeda 1 tund 100º C juures.
Angerja nahk sisaldab niipalju liimainet, et zhelatiini tuleb lisada ainult siis, kui vett rohkem võetakse.
 
 
Palun oota