Otsi

Räimerullid klassikalises marinaadis

RETSEPT
1 kg 
värske räim
2 sl 
jämedam meresool
4 dl 
*vesi
2 tk 
Porgand
2 tk 
Sibul
0.5 tl 
Must pipar
5 tera 
Vürts
2 tera 
Nelk
3 sl 
suhkur
1 sl 
Äädikas
Allikas: Eesti köök
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjonit
Räimerullid marinaadis.
Eemalda räimedelt pea ja sisikond ning pese kalad voolava vee all puhtaks. Jäta sõelale nõrguma. Et fileerimine paremini õnnestuks, lase pestud kaladel toatemperatuuril paar tundi seista. Pista nimetissõrm räime peapoolsest otsast selgroo alla ning tõmba luu ettevaatlikult ära. Päris väikesed kalad võib jätta terveks, suuremad poolita pikuti. Lao fileed kihtidena kaussi ja raputa vahele soola, lase mõned tunnid maitsestuda. Marinaadiks aja vesi keema, lisa suhkur, õhukesed sibularõngad ja porgandikettad ning keeda 5 minutit. Lisa äädikas ja vürtsid, tõsta keedunõu pliidilt ja lase kaane all 10 minutit haududa. Seejärel korja maitseained välja ja lase marinaadil täielikult jahtuda. Pühi räimedelt sool maha, keera fileed sabapoolsest otsast alates rulli. Lao purki või kaanega karpi, pannes vahele marineeritud sibulat ja porgandit. Kalla marinaad peale ning lase jaheds päev-paar maitsestuda.
Palun oota