Otsi

Ahjus küpsetatud lõhefilee

RETSEPT
800 g 
nahaga lõhefilee
 
sool
 
oliivõli või tükike võid
 
serveerimiseks sidruniviilud
2 dl 
hapukoor
2 tk 
marineeritud kurk
1 sl 
mädarõigas
Allikas: 100 rooga
Autor: Harri Ilves
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Kunagi vaid suurte sakste lauale kuulunud kala on saanud tuntuks ka tavalise eestlase köögis ja söögilaual.
Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20 minutit. Kastmeks sega väikesteks kuubikuteks lõigatud kurgid hapukoore ja mädarõikaga. Serveeri küpsenud filee otsekohe koos kastme ja kuumade keedetud kartulitega.
Palun oota