Otsi
Köök
 
 
 

Lõhevaht kartuliketastel

RETSEPT
10 tk 
suurem keedetud kartul
400 g 
soolaforell või -lõhe
2 dl 
hapukoor
2 dl 
vahukoor
1 tl 
sinep
2 sl 
hakitud värske till
2 tl 
või kuivatatud till
 
Valge pipar
 
vajadusel sool
 
kaunistamiseks till
Allikas: 100 pidurooga.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjonit
Vahune lõhetäidis kartuliketastel on maitsev suupiste igale külmlauale (30 tk).
Peenesta kala köögikombainiga, sega maitserohelise, hapukoore ja vahustatud koorega. Maitsesta, vahusta mikseriga kohevaks vahuks ja hoia jahedas. Lõika keedetud kartulid 1 cm paksusteks ketasteks. Pritsi kartuliviiludele kilekoti või tordipritsi abil lõhevahtu ning kaunista tillioksaga.
Palun oota